Οι Γερμανοί αναζητούν Έλληνες εργαζομένους – Σε κρίση ένα επάγγελμα με 105.000 κενές θέσεις

Οι Γερμανοί αναζητούν Έλληνες εργαζομένους – Σε κρίση ένα επάγγελμα με 105.000 κενές θέσεις

Η Γερμανία στρατολογεί εργαζόμενους από την Ελλάδα – Χιλιάδες κενές θέσεις οδηγών απειλούν τις μεταφορές

Αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις εργατικού δυναμικού, η Γερμανία στρέφεται σε χώρες της Ευρώπης – μεταξύ αυτών και η Ελλάδα – προκειμένου να καλύψει κρίσιμα επαγγέλματα, με τους οδηγούς λεωφορείων και πούλμαν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Η έλλειψη οδηγών έχει εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα για τη γερμανική αγορά εργασίας, με τις ανάγκες να γίνονται όλο και πιο πιεστικές. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 105.000 κενές θέσεις, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει τις 250.000 μέχρι το 2028, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Όπως δηλώνει εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εταιρειών Λεωφορείων και Πούλμαν (BDO), το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, ωστόσο έχει πλέον λάβει διαστάσεις που απειλούν τη βιωσιμότητα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου. Η έλλειψη οδηγών προκαλεί ήδη ακυρώσεις δρομολογίων, αραιώσεις στις συχνότητες, ενώ καταγράφονται ελλείψεις και στις σχολικές εκδρομές και τα οργανωμένα ταξίδια.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι γερμανικές εταιρείες αναζητούν επειγόντως λύσεις, απευθύνοντας προσκλήσεις ενδιαφέροντος και προς Έλληνες επαγγελματίες που αναζητούν καλύτερες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες.

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν επιδείξει σταθερό ενδιαφέρον για Έλληνες εργαζομένους είναι η Deutsche Bahn (DB), ο κρατικός σιδηροδρομικός οργανισμός της Γερμανίας, που διατηρεί και στόλο λεωφορείων. Η DB έχει δημιουργήσει ακόμη και ειδική πλατφόρμα στα ελληνικά, μέσω της οποίας παρουσιάζονται οι ευκαιρίες απασχόλησης και τα πλεονεκτήματα της ζωής και εργασίας στη Γερμανία.

Η διαδικασία αίτησης είναι απλή και γρήγορη – διαρκεί μόλις δύο λεπτά – και απευθύνεται σε άτομα που:

  • Αγαπούν την οδήγηση,

  • Τους αρέσει η επαφή με τον κόσμο και η εξερεύνηση νέων τόπων,

  • Επιθυμούν μια νέα επαγγελματική αρχή στη Γερμανία.

Οι βασικές προϋποθέσεις περιλαμβάνουν δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας Δ, ηλικία άνω των 24 ετών και διαθεσιμότητα για ευέλικτα ωράρια. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα είναι υπεύθυνοι για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των επιβατών, καθώς και για τον καθημερινό έλεγχο του οχήματος πριν από τη βάρδια.

Η DB προσφέρει σταθερή εργασιακή σχέση από την πρώτη ημέρα, ελκυστικές αποδοχές, επιδόματα για εργασία σε βάρδιες, βοήθεια στην εξεύρεση κατοικίας και γενικότερα ένα ασφαλές και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον με δυνατότητες εξέλιξης.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της Γερμανίας, με περισσότερους από 300.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και εκτεταμένη δραστηριότητα και στον τομέα των οδικών μεταφορών.

Με αναφορές από:carandmotor.gr/Επιμέλεια:ΜΚΜ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό