Οι ιοί δεν είναι πάντα εχθροί – Κάποιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στον καρκίνο!

Οι ιοί δεν είναι πάντα εχθροί – Κάποιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στον καρκίνο!

Ο ιός CPMV ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου…

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη στον τομέα της βιοτεχνολογίας αποκαλύπτει ότι δεν είναι όλοι οι ιοί επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Ο ιός CPMV, ο οποίος προέρχεται από το φυτό black-eyed pea, όχι μόνο δεν προκαλεί ασθένεια στους ανθρώπους, αλλά φαίνεται να ενισχύει ενεργά το ανοσοποιητικό σύστημα στη μάχη κατά του καρκίνου.

Αν και δεν μολύνει ανθρώπινα κύτταρα με τον συνηθισμένο τρόπο, όταν εγχέεται απευθείας μέσα σε έναν όγκο, λειτουργεί σαν ένα ισχυρό “σήμα συναγερμού” για το ανοσοποιητικό σύστημα. Αρχικά ενεργοποιεί την έμφυτη ανοσία και στη συνέχεια κινητοποιεί και την επίκτητη, ενισχύοντας την ικανότητα του οργανισμού να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα και να “θυμάται” την απειλή, προσφέροντας πιθανή μακροπρόθεσμη προστασία.

Σε εργαστηριακές δοκιμές, άλλοι φυτικοί ιοί δεν είχαν το ίδιο αποτέλεσμα, καθώς δεν κατάφερναν να παραμείνουν στον οργανισμό αρκετά ώστε να προκαλέσουν πλήρη ανοσολογική ενεργοποίηση. Ο CPMV, ωστόσο, φαίνεται να αλληλεπιδρά με συγκεκριμένους υποδοχείς των κυττάρων, πυροδοτώντας μια ισχυρή ανοσοαπόκριση που μπορεί να στοχεύσει ακόμη και μεταστατικές βλάβες.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του CPMV είναι η φυτική του προέλευση, που τον καθιστά εύκολο και οικονομικό στην παραγωγή, χωρίς την ανάγκη σύνθετων τεχνολογικών διαδικασιών. Αν και οι μελέτες βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και περιορίζονται σε ζωικά μοντέλα, οι επιστήμονες θεωρούν πως η προοπτική χρήσης του ιού σε μελλοντικές αντικαρκινικές θεραπείες σε ανθρώπους είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Με αναφορές από:unboxholics.com/Επιμέλεια:ΜΚΜ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό