Όλα καλά θα πάνε…

Όλα καλά θα πάνε…

Όλα καλά θα πάνε…

Μέχρι τώρα μας έλεγαν να βάλουμε φυσικό αέριο, τώρα μας λένε να βγάλουμε τον λέβητα φυσικού αερίου και να βάλουμε λέβητα πετρελαίου, λες και τον έχουμε στο συρτάρι και σε ένα λεπτάκι θα κάνουμε την αλλαγή. Πάντως, από την στιγμή που η παρέα του φυσικού αερίου κερδίζει τρελά από το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν είναι δυνατόν να μείνει έξω από το πάρτι η παρέα του πετρελαίου, αν και οι δυο παρέες έχουν κοινά μέλη. Λοιπόν, για να τελειώνουμε με τους ατζαμήδες που έχουμε για πολιτικούς, σε όλη την Ευρώπη εδώ και 70 τουλάχιστον χρόνια, με φυσικό αέριο ζεσταίνονται, πλένονται, μαγειρεύουν. Στην Ελλάδα, επειδή έχουμε Βαρδινογιάννη και Λάτση, με πετρέλαιο τα κάναμε όλα. Ούτε καν μας περνούσε από το μυαλό να αξιοποιήσουμε τον ήλιο, αυτόν τον είχαμε μόνο για να μαυρίζουμε τα καλοκαίρια. Μετά, μας ήρθε το φυσικό αέριο, γίναμε ευρωπαίοι, ώσπου άρχισε η κομπίνα με την τιμή του ηλεκτρικού, πολλού πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι κοτζαμπάσηδες που βρίσκονται πλέον σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας και έχουν στο τσεπάκι τους πολιτικούς, τουλάχιστον όσους παίζουν ρόλο στην πολιτική σκηνή, σαρώνουν την ελληνική οικονομία, έχουν στρατούς υποστηρικτών, μέσω ποδοσφαίρου και των ΜΜΕ που κατέχουν και μας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά και εμείς ως λαός, ξεπεράσαμε και τους Εσκιμώους που τους πωλούν ψυγείο για τα ιγκλού τους. Ξεπεράσαμε και τους ιθαγενείς που τους αγόραζαν την γη τους με καθρεφτάκια. Με τον αέρα των πορνόβιων τηλεοπτικών προγραμμάτων μας θαμπώνουν και λέμε και ευχαριστώ. Όλα καλά θα πάνε…

Να έρχεται μια τον μήνα ένα κειμήλιο

Όσο και να πεις, με αφορμή την έλευση της εικόνας «Άξιον Εστίν», μάρμαρα και πλακάκια καθαρίστηκαν, χόρτα κόπηκαν, μια καθαριότητα την είχαμε. Ε, να έρχεται κάθε μήνα από ένα θρησκευτικό κειμήλιο, να την έχουμε κάπως καθαρή την πόλη. Αν λύσουμε και το πρόβλημα των γεμάτων κάδων την Κυριακή, Ελβετία θα γίνουμε. Και δόξα τον Θεό, θρησκευτικά κειμήλια υπάρχουν πολλά, άσε που θα αναπτύξουμε και τον θρησκευτικό τουρισμό, γιατί τον άλλον τον τουρισμό, χρόνια τώρα δεν τον είδαμε, δεν τον ακούσαμε.

Να τραφούν τα αδέσποτα

Καλά κάνει ο Δήμος και μοιράζει τους καφέ κάδους για τα οικιακά οργανικά απορρίμματα. Και αν δεν γνωρίζει τι να το κάνει το περιεχόμενο, ο Ποπολάρος έχει να καταθέσει μια πρόταση. Αν οργανωθεί το σύστημα και έχουμε σβελτάδα στην απόσυρση και στην διανομή των αποφαγιών, θα μπορούσαν να τραφούν όλα τα αδέσποτα της Κομοτηνής. Τουλάχιστον οι σκύλοι, καθότι με την ακρίβεια που υπάρχει, δύσκολα να βρεθούν αποφάγια από ψάρι και μάλιστα με ψαχνό για να τραφούν και οι ψιψίνες. Πάντως, τελευταία, και μάλιστα και εκτός Κομοτηνής, έχουν αυξηθεί τα αδέσποτα και κυρίως αυτά που κυκλοφορούν σε δρόμους με αποτέλεσμα οι οδηγοί περισσότερο να προσέχουν τα σκυλιά παρά τα αυτοκίνητα.

Άντε να δούμε τροχαίους και στον δρόμο

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε στα δημοτικά σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής. Και καλά έκανε, αν και για να ξαναδούν τροχαίο τα πρωτάκια, θα έχουν φτάσει στο πανεπιστήμιο. Και αν δουν εκεί, θα είναι κανονικοί αστυνομικοί που θα φυλούν γιαλαντζί αστυνομικούς που θα φιλούν το πανεπιστήμιο. Ε, με τέτοια πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, «φυλάει» τα πανεπιστήμια και δεν φυλάει τους δρόμους εντός πόλεων, με αποτέλεσμα η ασυδοσία ημών των οδηγών αυτοκινήτων και ποδηλάτων να έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ούτε ΚΟΚ ισχύει, ούτε αποφάσεις, και δημοτικές, παράδειγμα για φορτοεκφορτώσεις. Και ο Δήμος βέβαια, θα μπορούσε να επανασυστήσει την δημοτική αστυνομία και να την πληρώνει από τα πρόστιμα, του παράνομου απαρκαρίσματος αλλά και άλλων παραβάσεων δημοτικών κανόνων, αλλά σκέφτονται, λανθασμένα, ότι θα χάσουν σε ψήφους.

Με τα λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγεια

Ντόρα Μπακογιάννη: το Φράγμα του Ιάσμου θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης μόλις επικαιροποιηθεί η μελέτη του. Μάλιστα, ήρθε η Ντόρα να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Είμασταν νιοι και γεράσαμε ακούγοντας για την επικαιροποίηση του φράγματος Κομψάτου. Εντωμεταξύ, είπε και ο αδελφός της, σόι πάει το βασίλειο, ο γνωστός τουρίστας πρωθυπουργός, ότι αυτά που αποφάσισε η διακομματική για την Θράκη θα γίνουν. Έτσι απλά, με μια φράση τα έκανε όλα, χωρίς να αναφερθεί σε κόστος, σε πηγές χρηματοδότησης, σε προθεσμίες… «Με τα λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγεια», για τους Μηστοτάκηδες και τους πάει γάντι η παροιμία, καθώς είναι και χανιώτικη. Στη φωτογραφία η Ντόρα αυθεντία στην πολιτική, ο Καιρίδης αυθεντία στην εξωτερική πολιτική και στις διεθνείς σχέσεις, ο Ρουσόπουλος που ξέρει και δεν μιλάει και ο Ευρυπίδης που έμπλεξε και να δει πως θα ξεπλέξει.

Για να «πληρώνουν εισιτήριο»

Καλά τα λέει αναγνώστης της ΘΑ και του Ποπολάρου, ότι τον φράχτη τον κάνουμε για να «πληρώνουν εισιτήριο» οι λαθρομετανάστες και όχι για να αποτρέπουμε την είσοδο τους στην χώρα μας. Και ότι και να λέει ο αρμόδιος υπουργός για «απροσπέλαστα σύνορα», εμείς που ζούμε εδώ, τους βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους στα λεωφορεία, παντού. Άλλοι χωρίς λεφτά και άλλοι με μάτσα τα πενηντάρικα. Είναι μια φάμπρικα που αποδίδει τεράστια έσοδα σε διακινητές, ξένους και ντόπιους, σε ΜΚΟ, σε πολύ κόσμο τζάμπα τρέχει η αστυνομία καθώς και που τους πιάνει, στο τέλος είτε θα πάνε στην Αθήνα, είτε στην κεντρική Ευρώπη, όπου δηλαδή έχουν σκοπό να καταλήξουν. Αν όπως μας λένε είναι ένα είδος υβριδικού πολέμου, ας τον παίξουμε τον πόλεμο αυτό, αν βεβαίως θεωρούμε πως η λαθρομετανάστευση μας κάνει κακό. Αν από την άλλη, για κάποιους, οι Πακιστανοί θα είναι οι νέοι Έλληνες, ας τους διακινούμε επισήμους, να αυξήσουμε τα επίσημα δημόσια έσοδα. Άλλωστε, το εισιτήριο το πληρώνουν που το πληρώνουν, να μην πηγαίνει σε κάποιους ως μαύρα έσοδα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό