«Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει»

«Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει»

«Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει»

Εντάξει και άλλοι έχουν εγκαινιάσει έργα άλλων, αλλά ο Μητσοτάκης το παρακάνει στην προπαγάνδα. Όπως την Τρίτη για το έργο της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη. Μητσοτάκης είναι βέβαια, τι να περιμένεις… Ωστόσο, έχει σημασία η ιστορία του συγκεκριμένου έργου, για να δούμε πως γίνονται πολλά πράγματα στη χώρα μας. Τουλάχιστον 15 χρόνια κρατάει η ιστορία της επεξεργασίας αποτριμμάτων στην ΑΜ-Θ και η συγκεκριμένη μονάδα ήταν να γίνει στην Ξάνθη. Λόγω αντιδράσεων, κάποιοι είχαν σπεύσει να αγοράσουν οικόπεδα εκεί που θα στηνόταν, η μονάδα μετακόμισε στην Αλεξανδρούπολη, ενώ για να εξυπηρετηθεί όλη η ΑΜ-Θ, πρέπει να γίνει άλλη μια στην Καβάλα. Γενικά, όσο τοπικά, τόσο και σε εθνικό επίπεδο, έχουμε αποτύχει και στην διαχείριση των σκουπιδιών, παρά των πακτωλό χρημάτων που πήραμε από την ΕΕ. Άλλωστε και μόνο το γεγονός πως χρόνια τώρα τα σκουπίδια της Σαμοθράκης μεταφέρονται δια θαλάσσης και οδικώς στην Κομοτηνή, φτάνει για να φανεί το μέγεθος της αποτυχίας.

Πόσο θα μας κοστίσει το LNG;

Στην Αλεξανδρούπολη ο Μητσοτάκης πήγε κυρίως για ένα άλλο έργο, καθώς εγκαινίασε τη κατασκευή του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LNG, μιας και το φυσικό αέριο έχει πέραση τελευταία. Ναι, επειδή η εντολή από τις ΗΠΑ είναι να απεξαρτηθεί η Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο. Δεν μας λένε όμως από ποιον θα εξαρτηθούμε και πόσο θα μας κοστίσει το LNG. Έτσι και όσον αφορά  στο …σκάψιμο προκειμένου να βγει το ελληνικό φυσικό αέριο, δεν χωράει το «σκάστε και σκάψτε», αλλά το «σκάστε και πληρώνετε»…

Σιγά το καλτσόν…

Εντωμεταξύ, παρά τους όποιους λεονταρισμούς, οι «μη φιλικές χώρες» θα πληρώσουν το ρωσικό φυσικό αέριο όπως θέλει η Ρωσία, ενισχύοντας το ρούβλι. Όποιες δεν πληρώσουν, θα πάρουν από τις άλλες, η Πολωνία από Γερμανία, η Βουλγαρία από Ρουμανία ίσως και από Ελλάδα. Άλλωστε αυτό το είναι το μεγάλο παιγνίδι του Πούτιν, να μην υπάρχει μόνο δολάριο και ευρώ, αλλά και ρούβλι και γουάν και ρουπίες. Ένας κόσμος με πολλά οικονομικά κέντρα και όχι μόνο με μια υπερδύναμη τους Αγγλοσάξονες και δουλικές προς αυτούς χώρες της ΕΕ.

Να κλείνετε το βράδυ το wifi

Στα δικά μας τώρα, η κυβέρνηση θέλει να βάλει μια ενιαία τιμή στην κιλοβατώρα, στα 0,15-0,16 ευρώ. Μέθοδοι Σοβιετίας, αλλά δεν βαριέσαι, αυτά ξέρουν αυτά κάνουν. Σήμερα, τα παλιά συμβόλαια είναι στα 0,11, τα νεότερα αρκετά πιο πάνω και η ρήτρα αναπροσαρμογής από 0,22 και πάνω. Προσοχή, δεν είναι θέμα ούτε χρηματιστηρίου ενέργειας, ούτε θέμα γενικότερης ακρίβειας. Είναι θέμα καρτέλ παραγωγών-παρόχων ενέργειας και του υπολογισμού του κόστους ρεύματος αποκλειστικά από το φυσικό αέριο, το οποίο όμως συμμετέχει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μόνο κατά 30-40%. Κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα, δεν μας το λένε, ποιο είναι το πραγματικό κόστος ηλεκτρικού ρεύματος, ποιο το κέρδος των εταιρειών, γιατί η κυβέρνηση «σκότωσε» τους λιγνίτες. Τα παπαγαλάκια της, μας λένε πως θα πρέπει να ζήσουμε με ακριβή ενέργεια και να κλείνουμε το βράδυ το wifi και να κατεβάζουμε τον διακόπτη της κουζίνας, για να καίει το ηλεκτρονικό ρολόι. Τις ίδιες μπαρούφες έλεγαν και με τα αρνιά και τα κατσίκια, για τιμές 15 ευρώ και τελικά η τιμή ήταν το Πάσχα κάτω από 10 ευρώ, ενώ πολλά έμειναν απούλητα. Πως θα πάει από εδώ και μπρος; Εξαρτάται από το πόσο η τιμή του ρεύματος είναι απειλή για την κυβέρνηση. Αν είναι μεγάλη, που είναι, θα προσπαθήσει να την ρίξει. Όσο αφήσουν και οι φίλοι της …φιλάνθρωποι εκατομμυριούχοι. Πάντως αν δεν σπάσουν τα καρτέλ, στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στην ενέργεια, αν και στον πάτο της ΕΕ όσον αφορά στους μισθούς, θα συνεχίσουμε να έχουμε από τα πιο ακριβά επίπεδα διαβίωσης. Και σχετικά με το wifi, να το βγάζετε και από την …πρίζα, είναι από τις συσκευές «βαμπίρ» που σας αυξάνουν την κατανάλωση ρεύματος. Καλού κακού, καλέστε και έναν εξορκιστή.

Να γίνεται για να θυμόμαστε

Πάντως, ο Ποπολάρος δεν είναι από αυτούς που λένε πως έτσι όπως γιορτάζεται η εργατική πρωτομαγιά στην Κομοτηνή, καλύτερα να μην γίνεται. Δεν έχει σημασία αν λείπουν οι εργάτες, αν οι 10-15 «αγωνιστές», αφαιρώντας το ΠΑΜΕ και τους δημοσιογράφους, φαντάζουν κάπως γραφικοί με τριγύρω τους θαμώνες των καφέ της πλατείας, δεν πειράζει που δεν γίνεται κοινή πορεία, κανένας λόγος να μην γίνει η εκδήλωση επειδή άρχισαν να εμφανίζονται και «ζόμπι» της τοπικής πολιτικής σκηνής. Να γίνεται πάντα ο «εορτασμός», για να θυμόμαστε πως φτάσαμε στο σημερινό χάλι. Και τέλος, να περιμένει ο Δήμος, να στήσει 1-2 μέρες αργότερα την εξέδρα των «Ελευθερίων», εμποδίζει την πορεία του …πλήθους προς το μνημείο της εθνικής αντίστασης για την κατάθεση στεφανιών.

Καλά ξεμπερδέματα

Να μη γελιόμαστε, δεν είναι πόλεμος Ουκρανίας με Ρωσία, είναι πόλεμος Αγγλοσαξόνων και προθύμων της ΕΕ με την Ρωσία, με θύμα την Ουκρανία. Νια χώρα που κατεστραμμένη τελικά, πιθανότατα θα διαμελιστεί, καθώς και άλλοι, Πολωνία μπορεί και Ρουμανία, να σπεύσουν να πάρουν ένα κομματάκι, στο πλαίσιο ειρηνευτικών αποστολών. Χαμένη θα είναι και η ΕΕ, με επίσης ετοιμόρροπες οικονομίες των οικονομικά πιο αδύνατων κρατών, μεγαλύτερη εξάρτηση από τις ΗΠΑ. Ζούμε τον θερμό πόλεμο μετά από μια μακρά περίοδο που πιστεύαμε πως είχε τελειώσει ο ψυχρός πόλεμος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό