Όλοι για Όλους και η We4All για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Όλοι για Όλους και η We4All για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Ο Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός We4All σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής πραγματοποίησαν από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη το πρόγραμμα GREEN FUTURE που απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εθελόντριες- μέλη του Οργανισμού Ντιάνα Φαγούδη και Ιωάννα – Μαρία Αλεξάκη ανέλαβαν την επιμόρφωση- εκπαίδευση μαθητών με κεντρικό στόχο να γίνουν συνειδητοί πολίτες, μέσα από την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την αγάπη για το περιβάλλον.

Έφεραν μαζί τους 200 δενδρύλλια τα οποία θα φυτευτούν με εθελοντές όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, για να γίνει η θεωρία πράξη. Κατά την τετραήμερη παρουσία τους στην Κομοτηνή βρέθηκαν σε τέσσερα σχολεία, το 2ο, το 3ο, το 6ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που αγκάλιασαν τη δράση πραγματοποίησαν διαδραστική προβολή για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, τον σεβασμό στη φύση, τα ζώα και τον συνάνθρωπο και σ’ αυτή την κατεύθυνση έπαιξαν διάφορα παιχνίδια στα οποία η θεωρία αποτυπώθηκε στην πράξη μαθαίνοντας, για παράδειγμα, τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης, τη σημασία της δενδροφύτευσης, με σκοπό να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες. Οι μαθητές απήλαυσαν τη διαδικασία και ζήτησαν να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό. «Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σώσει αυτόν τον πλανήτη είναι τα παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντιάνα Φαγούδη δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένη για τα αποτελέσματα, όπως και η κ. Αλεξάκη, με την ολοκλήρωση των τετραήμερων δράσεων.

Όταν οι καιρικές και υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν τα στελέχη της We4All θα επισκεφθούν εκ νέου την περιοχή για να επεκτείνουν τις δράσεις τους και σε άλλα σχολεία και να γίνουν δενδροφυτεύσεις με αρωγούς τους μαθητές.

«Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά ως Δημοτική Αρχή στην πρόταση των εθελοντών της We4All να υλοποιήσουν δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας, δίνοντάς τους μαθήματα ζωής για τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων αλλά και ανθρώπου -περιβάλλοντος. Έχουμε διαπιστώσει μέσα από προγράμματα ανακύκλωσης και άλλες φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις ότι τα παιδιά είναι οι καλύτεροι δέκτες μηνυμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος, ταυτόχρονα εξαιρετικοί πομποί των συγκεκριμένων μηνυμάτων στις οικογένειές τους. Η συνείδηση χτίζεται στις μικρές ηλικίες και παρόμοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα δημόσια σχολεία από τους εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό