Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης

Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης

Ύστερα από οκτάμηνη προετοιμασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, για τη συνολική ανάπλαση και ανάδειξη της Δημοτικής Αγοράς και της θωράκισής της μέσα στον χρόνο, πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, συνάντηση εργασίας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Σοφία Ψωμά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζερενίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Η αναπαλαίωση του ιστορικού μνημείου της πόλης μας, που αποτελεί βασικός προγραμματικός στόχος της δημοτικής αρχής θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, καθώς, το εμβληματικό κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο.

Με βάση το νομικό πλαίσιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ υπ. αριθμ. 26804/18-6-2011, απόφαση πρώην ΥΠΕΚΑ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), ο Δήμος Ξάνθης επέλεξε τη διενέργεια Σύνθετου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων με απονομή Βραβείων.

Η σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να δημοσιευθεί το προσεχές τετράμηνο.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ο Δήμος Ξάνθης θα υπογράψει σύμβαση με τον νικητή του πρώτου βραβείου για την ανάθεση εκπόνησης της οριστικής μελέτης του έργου.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης εκφράζοντας την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής, τόνισε: «Κύριος στόχος μας είναι η ολοκληρωμένη αναπαλαίωση του ιστορικού κτιρίου της πόλης και γι’ αυτόν τον σκοπό εργαστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα -και συνεχίζουμε- ώστε να επιτύχουμε την ανάδειξη του διττού ρόλου της Δημοτικής Αγοράς: ενός οικονομικού κυττάρου της Ξάνθης μας που θα λειτουργεί εύρυθμα και θα αποτελεί, ταυτόχρονα, πόλος έλξης για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα για τους επισκέπτες της, στις δεκαετίες που έρχονται».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό