Ολοκλήρωση του Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ονειρούπολη Δράμας

Ολοκλήρωση του Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ονειρούπολη Δράμας

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του FIRST® LEGO® LEAGUE Explore, στην Ονειρούπολη Δράμας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά 65 παιδιά από την περιοχή, αλλά και εκπαιδευτικοί και γονείς που χειροκρότησαν και θαύμασαν την δουλειά τους. Μαζί με την Ομάδα της Eduact διασκέδασαν, κατασκεύασαν και χόρεψαν σε εορταστικό κλίμα.

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν από τον Δήμο Δράμας οι: Μιχάλης Τάσου – Αντιδημαρχος Πολιτισμού, Γιώργος Δεμερτζής – Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού και Γιάννης Εφραιμίδης – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης που παρακολούθησαν την δουλειά των παιδιών και τα βράβευσαν με μετάλλια.

Στόχος της φετινής σεζόν SUPERPOWERΕD℠, είναι οι ομάδες του FIRST® LEGO® League Explore να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται και επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Το FIRST® LEGO® League είναι μια συνεργασία της FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact και ο διαγωνισμός φέρει την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2).

Η κατηγορία FIRST® LEGO® League Explore αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας (6-10 ετών) και έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Με διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο η ετήσια Πρόκληση χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη, την κατασκευή με LEGO και την αφίσα της ομάδας που με την βοήθεια των προπονητών τους στο τέλος θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά και να αναπτύσουν την κριτική τους σκέψη και φαντασία με διασκεδαστικό τρόπο.

Χρυσοί Χορηγοί Προγραμμάτων της Eduact είναι οι εταιρείες KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός και ΤΙΤΑΝ, Μεγάλος Χορηγός Προγραμμάτων το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ και η ΔΕΔΔΗΕ και  επιστημονικός μας συνεργάτης η Ο3 Out of the Ordinary, επίσημος αντιπρόσωπος προϊόντων και επιμόρφωσης LEGO® Education στην Ελλάδα.

Πολυμεσικό υλικό

Εικόνες από το Φεστιβάλ :

https://www.flickr.com/photos/eduact/albumshttps://www.flickr.com/photos/eduact/albums

Μάθετε περισσότερα για τους Διαγωνισμούς εδώ: https://firstlegoleague.gr/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό