Ολοκληρώθηκαν οι Δράσεις Εμβολιασμού κατά της Ιλαράς στον Παιδικό Πληθυσμό Ρομά του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών (φωτος)

Ολοκληρώθηκαν οι Δράσεις Εμβολιασμού κατά της Ιλαράς στον Παιδικό Πληθυσμό Ρομά του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών (φωτος)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση εμβολιασμού κατά της Ιλαράς που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024. Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.


Η κινητή μονάδα υγείας του ΕΟΔΥ, παρουσία και του Προϊσταμένου του Τμήματος Συντονισμού, Ετοιμότητας και Απόκρισης κ. Ηλία Λιάντη, επισκέφθηκε τους οικισμούς Αρίσβη και Ίσαλο, παρέχοντας υπηρεσίες εμβολιασμού, ενώ στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε και έλεγχος όλων των βιβλιαρίων υγείας των παιδιών όσον αφορά την εμβολιαστική τους κάλυψη για την ιλαρά, ανεξάρτητα από το εάν ήταν πλήρως εμβολιασμένα.


Η δράση προσέλκυσε μεγάλη συμμετοχή από τον παιδικό πληθυσμό, ηλικίας από 12 μηνών έως 14 ετών. Το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά συνέβαλε ουσιαστικά στην ομαλή και επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
Η συγκεκριμένη δράση εμβολιασμού αποτελεί μέρος των συλλογικών προσπαθειών μας για την εξάλειψη της Ιλαράς, την προστασία της δημόσιας υγείας και την κάλυψη των αναγκών του ευάλωτου πληθυσμού. Η συνεργασία όλων των φορέων και η ενεργή συμμετοχή της κοινότητας ήταν απαραίτητη για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της δράσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό