Ολοκληρώθηκε η εικαστική δράση των μαθητών

Ολοκληρώθηκε η εικαστική δράση των μαθητών

Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης υλοποίησε Εικαστική Δράση με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen. Στη δράση έλαβαν μέρος μαθητές 14 σχολικών μονάδων του Δήμου, οι οποίοι ανέπτυξαν 100 εικαστικά έργα με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για τις αξίες και τη σπουδαιότητα της επαναχρησιμοποίησης και κατ΄ επέκταση της εξοικονόμησης πρώτων υλών, μαθαίνοντας στην πράξη πως όλα τα υλικά είναι χρήσιμα, αρκεί να έχεις φαντασία και δημιουργικότητα!

Τα έργα των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, έλαβαν προβολή στη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen Δήμου Κομοτηνής. Τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή.

Παρακάτω παραθέτουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

  • Την 1η θέση κατέκτησεη δημιουργία του Ειδικού Δημοτικού Κομοτηνής
  • Η 2η θέση ανήκει σε δημιουργία από το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Κομοτηνής
  • Την 3η θέση κατέλαβε το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
  • Όλες οι σχολικές μονάδες θα λάβουν έπαινο συμμετοχής
  • Τα σχολεία που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις θα λάβουν χρηστικό δώρο, καθώς και πόντους επιβράβευσης στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Κομοτηνής συγχαίρει όλους τους μαθητές για την προσπάθειά τους και ευελπιστούμε τη νέα σχολική χρονιά να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερες δράσεις ανακύκλωσης !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό