Ομιλία βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ

Ομιλία βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ

 

  • Βάζετε βόμβα στα θεμέλια του ΕΦΚΑ
  • Ετοιμάζετε deal, το μεγάλο φαγοπότι με τα ακίνητα του ΕΦΚΑ
  • Μας γυρίζετε πίσω στο πελατειακό κράτος της Δεξιάς

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ, αρχικά είπε με έμφαση «το νομοσχέδιο που συζητούμε είναι βέβαιο ότι προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, άλλωστε αφορά σχεδόν 6,5 εκ ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Θα ήθελα εξαρχής να σας πω αν νομίζετε ότι  πατώντας πάνω στις δυσλειτουργίες, στα υπαρκτά προβλήματα του ΕΦΚΑ θα έχετε άλλοθι για το έγκλημα που ετοιμάζεστε να διαπράξετε σε βάρος του ΕΦΚΑ, της ακίνητης περιουσίας του και του ασφαλιστικού συστήματος είστε πολύ γελασμένοι. Αν ήταν πραγματικό το ενδιαφέρον σας για τους συνταξιούχους δε θα καταργούσατε τη 13η σύνταξη και δε θα φορολογούσατε τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Πόσο υποκριτές μπορείτε να είστε όταν αφήνετε απροστάτευτους τους χαμηλοσυνταξιούχους μπροστά στα μεγάλα κύματα της ακρίβειας για να τους πνίγουν στη κυριολεξία  οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ;

Ποιον πείθετε ότι ενδιαφέρεστε για τον ΕΦΚΑ, όταν ανοίγετε νέα μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό του, με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Διαλύσατε με νόμο τις εργασιακές σχέσεις! Τι πόροι θα εισρεύσουν στα ασφαλιστικά Ταμεία από δίωρα ή τρίωρα απασχόλησης; Όσα βιώνουν στις συναλλαγές τους  οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, λίγο σας απασχολεί, καρφί δε σας καίγεται!»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής σημείωσε: «Αφήσατε για 2,5 χρόνια τον ΕΦΚΑ χωρίς να προσλάβετε μόνιμο προσωπικό, ενώ βλέπατε ότι ο αριθμός των  αιτήσεων συνταξιοδότησης γιγαντώνονταν, σε σχέση με αυτές που μπορούσε να εκκαθαρίσει ο φορέας. Επισκέφτηκα το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Κομοτηνή. Λειτουργεί σήμερα  με το  40% του προσωπικού που διέθετε πριν από τρία χρόνια, μετά τις αποσπάσεις που έγιναν σε νέες υπηρεσίες, χωρίς να αναπληρωθεί το προσωπικό. Και περιμένουν οι συνταξιούχοι στη Ροδόπη να εκκαθαριστούν οι συντάξεις τους! Εσείς ευθύνεστε αποκλειστικά για την κατάσταση αυτή!

Αφήσατε, όχι τόσο αθώα, στα αζήτητα την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος του ΕΦΚΑ. Πειραματιστήκατε στου κασίδι το κεφάλι προσλαμβάνοντας δικηγόρους και λογιστές για την ταχύτερη, δήθεν, έκδοση των συντάξεων. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των επιλογών σας; Όσο  και αν σας ενοχλεί να το ακούτε, έχει τριπλασιαστεί επί των ημερών σας ο αριθμός των συντάξεων που εκκρεμούν.

Αντί λοιπόν να ζητήσετε μια συγνώμη από τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους που οι πολιτικές σας τους ταλαιπωρούν, εσείς βρήκατε εξιλαστήρια θύματα τους εργαζόμενους για να τους φορτώσετε τις δικές σας αμαρτίες.

Πρώτα δυσφημείτε, μετά απαξιώνετε οτιδήποτε δημόσιο, άλλωστε σας προκαλεί αλλεργία, αξιοποιείτε τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των συνταξιούχων για να προχωρήσετε στην ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά του ΕΦΚΑ. Παλιά σας τέχνη κόσκινο».

Επί κρίσιμων ρυθμίσεων του νομοσχεδίου ο βουλευτής Ροδόπης τόνισε: «Τι ακριβώς όμως  κάνετε με το νομοσχέδιο! Παρακάμπτετε την υπάρχουσα δημόσια διοίκηση, προσλαμβάνοντας  σε νευραλγικές διευθυντικές θέσεις ευθύνης  στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, manager, τα γνωστά ως golden boys, με τους παχυλούς μισθούς, που αποτελούν πρόκληση για τη χειμάζουσα ελληνική κοινωνία. Εκτός αν για εσάς οι αμοιβές των 8.000 ευρώ μηνιαίως δεν είναι αποτελούν πρόκληση!

Απαντήστε όχι σε εμάς, στην ελληνική κοινωνία γιατί αρνείστε να αυξήσετε το κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, γιατί αρνείστε να στηρίξετε όσους ασφυκτιούν σήμερα μέσα στην οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία της δημόσιας διοίκησης να προσλαμβάνονται ιδιωτικά στελέχη, εκτός της ιεραρχίας κατά παράβαση του Συντάγματος, με σκανδαλώδεις αμοιβές σχεδόν τετραπλάσιες των άλλων στελεχών του δημοσίου.

Στήνετε το κομματικό κράτος για να βολέψετε στον ΕΦΚΑ τα δικά σας παιδιά. Οι άριστοι, οι κομματικά εκλεκτοί με πτυχία ή χωρίς, ετοιμάζονται να εφορμήσουν ως αλεξιπτωτιστές για να καταλάβουν τις επιτελικές θέσεις με πολυετείς ανεξέλεγκτες συμβάσεις εκτός ΑΣΕΠ. Μας γυρίζετε πίσω στις εποχές του πελατειακού κράτους της Δεξιάς, του ρουσφετιού, που οι πολίτες υποχρεωνόταν να βάλουν μέσο προκειμένου να γίνουν οι δουλειές τους.

Αποσταθεροποιείτε τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, ωθείτε τα στελέχη του, τους συνεπείς εργαζόμενους στο περιθώριο. Βάζετε μια πραγματική βόμβα στα θεμέλια του ΕΦΚΑ, στον πυρήνα του κοινωνικού κράτους και στο ασφαλιστικό σύστημα.

Πίσω από τις αναφορές για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ δεν μπορείτε να κρύψετε το μεγάλο φαγοπότι που ετοιμάζεται να στηθεί για τα ακίνητα – φιλέτα που διαθέτει ο ΕΦΚΑ αξίας που ξεπερνά το 1 δις. Περιουσία που φαίνεται έχει μπει στο μάτι των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Ήδη τα deal για επτά φιλέτα του ΕΦΚΑ έχουν δει το φως της δημοσιότητας Και εσείς φαίνεστε διατεθειμένοι για νέα  deal, κυβέρνηση άλλωστε των deal είστε.

Η  Ανώνυμη εταιρεία που συστήνεστε χωρίς καν τη συμμετοχή του ΕΦΚΑ, η ασυλία που θα απολαμβάνουν οι εξωτερικοί ιδιώτες διευθυντές που θα υπογράφουν αφού δεν θα δεσμεύονται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αφήνουν χώρο για να εμφυλοχωρήσουν σκανδαλώδεις συμβάσεις. Μιλάμε για την περιουσία που αποκτήθηκε από τις εισφορές εκατομμυρίων εργαζομένων, γενεών και γενεών ακόμη από τη δεκαετία του ‘30, περιουσία που είναι ποτισμένη από την σκληρή εργασία των ασφαλισμένων.

Μέχρι σήμερα με την εκποίηση άλλων δομών της δημόσιας περιουσίας, ασελγούσατε στον ευρύτερο χώρο της εκκλησίας, με το εν λόγω νομοσχέδιο ετοιμάζεστε πλέον να ασελγήσετε εντός του ιερού, εκεί που οι εργαζόμενοι έχουν αποθέσει τους κόπους και τις θυσίες μιας ζωής».

Ο βουλευτής ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Η δέσμευσή μας ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στην ελληνική κοινωνία είναι μια. Η κατάργηση Νόμου αυτού και η αντικατάστασή του από έναν λειτουργικό και αποτελεσματικό Νόμο. Για έναν πραγματικά σύγχρονο ΕΦΚΑ στην υπηρεσία των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και της κοινωνίας.  Είναι βέβαιο ότι ένα τέτοιο νομοθετικό κατασκεύασμα, που χτυπά στην καρδιά το κοινωνικό κράτος, θα αποτελέσει για την κυβέρνηση σας τη θρυαλλίδα, ώστε η κλεψύδρα να αρχίσει να μετρά αντίστροφα για το πολιτικό σας τέλος. Και είναι βέβαιο ότι όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο το καλύτερο για τους εργαζόμενους και τον τόπο».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό