Όμιλος Sunlight: Μοιράζει το 20% των κερδών της σε εργαζόμενους

Όμιλος Sunlight: Μοιράζει το 20% των κερδών της σε εργαζόμενους

Τι θα λάβουν όσοι πέτυχαν τους στόχους τους – Συνεχίζεται το “φλερτ” με τους Γάλλους με φόντο τη μεγάλη επένδυση

Αυξάνονται οι εταιρείες που επιλέγουν να ακολουθήσουν πολιτικές γενναίας επιβράβευσης των εργαζομένων τους προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αναβαθμίσουν το προφίλ τους ως εργοδότης. Μεταξύ των εταιρειών που έχουν επιλέξει αυτή τη στρατηγική είναι και η Sunlight του Ομίλου Olympia, συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Πάνου Γερμανού.

Μάλιστα η εταιρεία, όπως φαίνεται απ’ τη σχετική ενημέρωση που ανήρτησε στο ΓΕΜΗ, αποφάσισε να προχωρήσει στη διανομή περίπου του 20% των κερδών που είχε το 2023 στους εργαζόμενους της που πέτυχαν τους στόχους σε μία κατά τα άλλα εμβληματική χρονιά κατά την οποία η εταιρεία υπερέβη το 1 δισ ευρώ πωλήσεων!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης που έλαβε και την απαραίτητη έγκριση απ’ τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, θα διατεθεί μέρος των καθαρών κερδών της προηγούμενης εταιρικής χρήσης στο προσωπικό της εταιρείας. Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι υπερβαίνει οριακά τα 4 εκατ. ευρώ (σσ 4.007.171 ευρώ για την ακρίβεια). Η διοίκηση μάλιστα διευκρινίζει πως η διανομή κερδών στο προσωπικό γίνεται βάσει των αποτελεσμάτων της διαδικασίας αξιολόγησης απόδοσης του προσωπικού για το 2023.

Σημειωτέον πως, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, η Sunlight είχε για το 2023 1,087 δις ευρώ πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου. EBITDA 89,26 εκατ. ευρώ και κέρδη χρήσης 18,93 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Ομίλου. Αντίθετα η μητρική είχε ζημιές 4,59 εκατ. ευρώ.

Τα σωρευμένα κέρδη του Ομίλου την 31 Δεκεμβρίου 2023 ανήλθαν στο ποσό ευρώ 67,8 εκατ. ενώ την 31 Δεκεμβρίου 2022 σε ποσό ευρώ 12,6 εκατ. Τα συσσωρευμένα κέρδη για την Εταιρεία την 31 Δεκεμβρίου 2023 ανήλθαν σε ευρώ 18,8 εκατ. ενώ την 31 Δεκεμβρίου 2022 σε ποσό ευρώ 23,9 εκατ. αντίστοιχα. Τα σωρευμένα κέρδη του Ομίλου την 31 Δεκεμβρίου 2023 ανήλθαν στο ποσό ευρώ 67,8 εκατ. ενώ την 31 Δεκεμβρίου 2022 σε ποσό ευρώ 12,6 εκατ. Τα συσσωρευμένα κέρδη για την Εταιρεία την 31 Δεκεμβρίου 2023 ανήλθαν σε ευρώ 18,8 εκατ. ενώ την 31 Δεκεμβρίου 2022 σε ποσό ευρώ 23,9 εκατ. αντίστοιχα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Sunlight κ. Λάμπρος Μπίσαλας

Καλεσμένος του Μακρόν ο Μπίσαλας της Sunlight

Εν τω μεταξύ στο Παλάτι των Βερσαλλιών, καλεσμένος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κου Εμμανουελ Μακρόν βρέθηκε προ ημερών o CEO της Sunlight, κ. Λάμπρος Μπίσαλας καθώς συμμετείχε στην σύνοδο κορυφής Choose France Summit που συγκαλείται σε ετήσια βάση από τον Πρόεδρο και μέλη της κυβέρνησης.

Η σύνοδος η οποία ξεκίνησε το 2018 με πρωτοβουλία του ίδιου του Μακρόν, έχει στόχο να προωθήσει την οικονομική ελκυστικότητα της Γαλλίας και να ενθαρρύνει τις διεθνείς Επενδύσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεντρώνει Εκατοντάδες Ceos Από Τις Μεγαλύτερες Πολυεθνικές Εταιρείες Όπως τους Elon Musk (Tesla), Bourla Albert (Pfizer), Mittal Lakshmi (Arcelor-Mittal), Liebherr Jan (Liebherr), Pouyanne Patrick (Totalenergies), Dimon Jamie (JP Morgan), Solomon David (Goldman Sachs) Και Άλλους. Καλεσμένη του Μακρόν στο “Choose France Summit” η διοίκηση του Ομίλου.

Η παρουσία της Sunlight σε αυτήν τη σημαντική εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, καθώς είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που καλείται στη σύνοδο αυτή από τη δημιουργία της. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Μπίσαλας συνομίλησε με μέλη της Γαλλικής κυβέρνησης, είχε συναντήσεις με σημαντικούς εταίρους και πελάτες της Sunlight στη βιομηχανία ενώ συμμετείχε σε κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον Πρόεδρο Μακρόν (οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να ξεπερνούσαν τους 10) επιλεγμένους CEOs με θέμα την προώθηση της πράσινης μετάβασης μέσω των επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες μπαταριών.

Σε αυτή τη συζήτηση με τον Πρόεδρο Μακρόν ο κος Μπίσαλας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το επενδυτικό κλίμα στη Γαλλία, τα κίνητρα για τις εταιρίες να επενδύσουν στον τεχνολογικό και βιομηχανικό τομέα αλλά και να ενημερώσει τον ίδιο, τους παρευρισκόμενους CEOs και αρμόδιους Υπουργούς για τις μεγάλες επενδύσεις που κάνει η Sunlight στην Αποθήκευση Ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές καθώς και τα στοιχεία λιθίου με το gigafactory που ετοιμάζει.

Σημειωτέον πως η Sunlight, έχει ήδη παρουσία στη χώρα μέσω θυγατρικής που κατέχει ηγετική θέση στην τοπική αγορά με πελάτες κολοσσούς όπως η LVMH. Η Γαλλία αποτελεί μια μεγάλη αγορά και η παρουσία του κυρίου Μπίσαλα σε αυτή την Σύνοδο δείχνει τον προσανατολισμό της εταιρίας ότι σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά της Γαλλίας με νέες επενδύσεις. Σε αυτές τις συναντήσεις ο κος Μπίσαλας είχε δίπλα του ως σύμβουλο τον κ. Νίκο Μαντζούφα, έμπειρο σε θέματα κρατικών ενισχύσεων και ευρωπαϊκών εργαλείων υποστηρίξεως επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

Πηγή: newmoney.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό