Ομολόγησε τέσσερις δολοφονίες ηλικιωμένων στα Δωδεκάνησα

Ομολόγησε τέσσερις δολοφονίες ηλικιωμένων στα Δωδεκάνησα

Οι αστυνομικοί ερευνούν την βασιμότητα των αποκαλύψεων της οικιακής βοηθού

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του στη Mediapress.gr, ο Γιώργος Σόμπολος, μια οικιακή βοηθός συνελήφθη για την δολοφονία μιας 75χρονης στον Αρχάγγελο της Ρόδου, την οποία είχε αναλάβει να φροντίζει και ομολόγησε άλλες τέσσερις δολοφονίες ηλικιωμένων.

Η πρωτοφανής υπόθεση, που διερευνά η Ασφάλεια της Ρόδου έχει προκαλέσει την κινητοποίηση των αρχών. Και αυτό διότι η οικιακή βοηθός που κάλεσε η ίδια την αστυνομία λέγοντας πως σκότωσε την γυναίκα που είχε αναλάβει να φροντίζει, σε τρεις διαφορετικές καταθέσεις που έδωσε, αποκάλυψε ότι σκότωσε άλλα τέσσερα ηλικιωμένα άτομα.

Πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα, κάποια από τα οποία η κατηγορούμενη είχε αναλάβει να φροντίζει. Για αυτό τον λόγο οι αστυνομικοί, με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα θα προχωρήσουν σε μια εκταφή αλλά και σε μια εξέταση οστών από οστεοφυλάκιο, ανθρώπων που έχουν ταφεί στη Ρόδο.

Βέβαια, δεν αναμένουν να εντοπίσουν κάποιο εύρημα μετά από τόσα χρόνια ωστόσο, οφείλουν να προχωρήσουν στην διερεύνηση των υποθέσεων.

Και ενώ η οικιακή βοηθός η οποία συνελήφθη για την δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας που πρόσεχε τον τελευταίο καιρό, την άτυχη Φλώρα Καζέλλη στην περιοχή του Αρχαγγέλου, έδωσε τρεις επιπλέον καταθέσεις χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες και στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της.
Πρόκειται για μια γυναίκα που αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρά θέματα ψυχιατρικής φύσεως, αναφέρουν οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες. “Έχει διακόψει εδώ και αρκετό καιρό την ισχυρή αγωγή της με αποτέλεσμα η ψυχολογική της κατάσταση να είναι σε λείαν κρίσιμη κατάσταση” ανέφερε αστυνομικός της Ασφάλειας Ρόδου.

Η κατηγορούμενη έχει νοσηλευτεί κατά το παρελθόν στο ψυχιατρικό ίδρυμα της Λέρου και αποχώρησε έχοντας την υποχρέωση να λαμβάνει εξαιρετικά ισχυρή αγωγή σε καθημερινή βάση. Σταμάτησε όμως εδώ και καιρό να λαμβάνει την ισχυρή αγωγή της.
Όπως προέκυψε από τις εως τώρα έρευνες των αστυνομικών, ο τρόπος με τον οποίο δολοφόνησε τα υποτιθέμενα θύματα της, και οι λεπτομέρειες που είπε στους αστυνομικούς δείχνουν επικίνδυνη αστάθεια. Δεν υπάρχει συνοχή στον λόγο, διαφοροποιεί διαρκώς το πως υποτίθεται οτι δολοφόνησε τα θύματα της και γενικά, δείχνει μια συμπεριφορά ενός ανθρώπου που δεν στέκει στα λογικά του.
Οι αστυνομικοί έχουν ενημερώσει ήδη την εισαγγελία για την ψυχολογική κατάσταση της κατηγορούμενης και δεν αποκλείεται να οδηγηθεί κατευθείαν σε ψυχιατρική κλινική και όχι ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από τις εισαγγελικές αρχές, εαν δηλαδή θα χρειαστεί να οδηγηθεί σε εισαγγελέα και ανακριτή η εαν θα διαταχθεί ο άμεσος εγκλεισμός της.

Πηγή: Mediapress.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό