ΟΝΝΕΔ Academy: «Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Αριθμού 112 στη διαχείριση περιστατικών έκτακτης ανάγκης» – Κεντρικός ομιλητής ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Δρ. Αθανάσιος Στάβερης-Πολυκαλάς

ΟΝΝΕΔ Academy: «Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Αριθμού 112 στη διαχείριση περιστατικών έκτακτης ανάγκης» – Κεντρικός ομιλητής ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Δρ. Αθανάσιος Στάβερης-Πολυκαλάς

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα του αριθμού 112 πραγματοποιήθηκε Πολιτική Ακαδημία με κεντρικό εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Δρ. Αθανάσιο Στάβερη – Πολυκαλά, κατά την οποία τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη λειτουργία της ολοκληρωμένης υπηρεσίας επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης και τη χρησιμότητα αυτής στη διαχείριση περιστατικών κρίσης.

Η Πολιτική Ακαδημία διεξήχθη υβριδικά με την παρουσία ελάχιστων μελών της Οργάνωσης, πλήρως εμβολιασμένων αλλά και μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Τη συζήτηση συντόνισε ο Υπεύθυνος της Πολιτικής Ακαδημίας Στέλιος Λεριός, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία που δίνεται στη διαρκή επιμόρφωση των στελεχών της ΟΝΝΕΔ σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ο ευρωπαϊκός αριθμός 112 είναι ένας αριθμός έκτακτης ανάγκης, που διαθέτει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος. Οι πολίτες μπορούν να καλέσουν δωρεάν τον αριθμό αυτό, οπουδήποτε και να βρίσκονται στην ΕΕ καθώς και να λάβουν τόσο προειδοποίηση για μια επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για την ασφάλεια τους όσο και οδηγίες σχετικά με την προστασία τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι εφικτή η έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, μαζικά και στοχευμένα, για κάποιο περιστατικό έκτακτης ανάγκης όπως για παράδειγμα πυρκαγιές, καιρικά φαινόμενα, σεισμοί και πλημμύρες.

Κατά την τοποθέτηση του ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων τόνισε τη συντεταγμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που αφορούν στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης Έκτακτων Αναγκών «112» ενώ αναφέρθηκε στην ολιγωρία της προηγούμενη κυβέρνησης ως προς την αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη βέλτιστη διαχείριση περιστατικών έκτακτης ανάγκης.

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το καλοκαίρι του 2019 για άμεση λειτουργία του αριθμού έγινε πράξη, αφού σε διάστημα 6 μηνών στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καλύψαμε το χαμένο έδαφος και κατορθώσαμε να σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να παραδώσουμε τη νέα πύλη επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης προς χρήση. Πρόκειται για ένα σημαντικό τεχνολογικό εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών, που έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές μέχρι σήμερα και άλλαξε την καθημερινότητα μας προς το καλύτερο.»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό