Οπαδική βία: Εξιχνιάστηκε εγκληματική οργάνωση με αρχηγό μια 28χρονη

Οπαδική βία: Εξιχνιάστηκε εγκληματική οργάνωση με αρχηγό μια 28χρονη

Βαρύτατο κατηγορητήριο για οπαδική βία με έκδοση έξι ενταλμάτων σύλληψης προσώπων που φέρονται να δρούσαν σε Αθήνα και Πειραιά στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης σχημάτισαν οι δικαστικές Αρχές μετά την έρευνα που διενεργήθηκε, υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, σε εκτέλεση της παραγγελίας που είχε δοθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα και τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ζαχαρία Κοκκινάκη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 18 αδικήματα, πέντε εκ των οποίων κακουργήματα, όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών, βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς και αφορά μέλη του Παναθηναϊκού.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι μία 28χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας.

Η εν λόγω οργάνωση φέρεται να είχε συσταθεί και να δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά με μέλη της οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Από τα στοιχεία της έρευνας του κ. Σπυρόπουλου, στην οργάνωση αποδίδονται περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις θύματα των επιθέσεων φέρονται να έχουν αναγνωρίσει τους δράστες, ενώ σε άλλες έχουν δώσει περιγραφές καθώς οι δράστες φορούσαν κακουλές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, από την οποία προκύπτει η συνεννόηση των κατηγορουμένων για τα χτυπήματα που ακολουθούσαν. Φαίνεται, επίσης, ο κεντρικός, κυριαρχικός ρόλος που αποδίδεται στην 28χρονη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δράστες δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων και πετούσαν βόμβες μολότοφ ενώ είχαν μαζί τους μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε επίθεσή τους.

Η δικογραφία, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε έξι εντάλματα σύλληψης.

Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα ενώ διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δύο. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για τη περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους.

Η έρευνα της Εισαγγελίας συνεχίζεται με αντικείμενο επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού που αφορά η πρώτη δικογραφία.

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο εκτεταμένης έρευνας και συλλογής προανακριτικού υλικού, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και επακόλουθης διενεργηθείσας κύριας ανάκρισης Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, αναφορικά με τη εμπλοκή ατόμων σε αδικήματα με κίνητρο την οπαδική βία, συνελήφθησαν με εντάλματα, τέσσερα (4) άτομα (28χρονη ημεδαπή, 29χρονος και 26χρονος ημεδαποί και 31χρονος αλλοδαπός) κατηγορούμενοι για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ανωτέρω μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται για ληστείες από κοινού και κατά συρροή, σωματικές βλάβες, εκρήξεις και εμπρησμούς, διατάραξη κοινής ειρήνης, βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων και πραγμάτων, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή εκρηκτικών βομβών και φωτοβολίδων.

Οι ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σχετίζονται με πράξεις οπαδικής βίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εκτελέσεως Αποφάσεων και Βουλευμάτων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

typos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό