ΟΠΕΚΕΠΕ: Πήρωσε  15,8 εκ. ευρώ σε εκκρεμότητες 2022, ετοιμάζεται η πληρωμή του 2023

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πήρωσε 15,8 εκ. ευρώ σε εκκρεμότητες 2022, ετοιμάζεται η πληρωμή του 2023

Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των υπολοίπων του ΟΣΔΕ 2022, της εξισωτικής, της βασικής ενίσχυσης, του πρασινίσματος και των νεών γεωργών.

Συνολικός αριθμός δικαιούχων 105.000 και συνολικό ύψος ενίσχυσης 15.844.541 ευρώ.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εκκρεμότητες του 2022 όλα είναι έτοιμα για την πληρωμή της προκαταβολής του τσεκ για το 2023.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση υπογραφής της σύμβασης, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Τράπεζας Πειραιώς, για την πληρωμή των αγροτικών κοινοτικών ενισχύσεων του 2023, για να προχωρήσει η πληρωμή της προκαταβολής του τσεκ, που όπως έχουμε αναφέρει αναμένεται να γίνει στο τέλος του Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η διαδικασία διασταυρωτικών ελέγχων προκειμένου να βγουν οι σχετικές λίστες πληρωμής με τους δικαιούχους αγρότες.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγες μέρες  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης από τη Δράμα, προχώρησε σε μια ολοκληρωτική επίθεση  κατά του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελου Σημανδράκου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση γίνεται λίγες ημέρες πριν πληρωθεί η προκαταβολή του τσεκ στους αγρότες

Συγκεκριμένα ο  κ. Λευτέρης Αυγενάκης είπε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι «ενώ ήταν άριστη η κατεύθυνση για ένταξη στο gov.gr, στη συνέχεια δεν έγιναν τα βήματα που έπρεπε, από τον Οργανισμό».  Σημείωσε επίσης ότι «χρειάζεται καλύτερη οργανωτική δομή του Οργανισμού και περισσότερη διαφάνεια».  Με διατάξεις που θα φέρει το επόμενο διάστημα ο υπουργός είπε ότι «θα καταργηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούν δεύτερες πλατφόρμες ορισμένα ΚΥΔ». «Οι διπλοχρεώσεις σε βάρος των αγροτών θα τελειώσουν», σημείωσε.

«Θέλουμε διαφάνεια, συνέπεια, σεβασμό στα χρήματα που δίνει η ΕΕ στους αγρότες. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Δεν είναι κράτος αυτόνομο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ένας οργανισμός που εποπτεύεται από το ΥπΑΑΤ και πρέπει να λειτουργεί για το καλό των αγροτών και μόνο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: agrotypos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό