ΟΠΕΚΕΠΕ: Πιστώθηκαν 250 εκατ. ευρώ για Εξισωτική Αποζημίωση

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πιστώθηκαν 250 εκατ. ευρώ για Εξισωτική Αποζημίωση

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε καινούργια μεγάλη πληρωμή και πίστωσε συνολικά το ποσό των 250 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων για την Εξισωτική Αποζημίωση.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 380.000 δικαιούχων και σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφορούν την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2021.

Επίσης, σύμφωνα με τον γγ Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη με αυτή την πληρωμή η ετήσια απορρόφηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 φτάνει στο ύψος των 707 εκατ. ευρώ και μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να ξεπεράσει τα 730 εκατ. ευρώ.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ έχει ως εξής:

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου πιστώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021, στους λογαριασμούς των 380.000 δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων, η εξισωτική αποζημίωση έτους 2021. Συνολικά καταβάλλονται περίπου 250 εκατ. ευρώ.Με το ποσό αυτό, όπως επισημαίνει ο ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημ. Παπαγιαννίδης, η ετήσια απορρόφηση του ΠΑΑ 2014 φθάνει στο ύψος ρεκόρ των 707 εκατ. ευρώ και μέχρι τέλους του έτους αναμένεται να ξεπεράσει τα 730 εκατ. ευρώ.Ο ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός, ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τον αρμόδιο ΓΓ κ. Δημήτρη Σκάλκο, καθώς και τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, της ΕΥΔ ΠΑΑ και ΕΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΑ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό