Ορεστιάδα: Αθωώθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης

Ορεστιάδα: Αθωώθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης

Αθωώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 14 Ιανουαρίου 2022 επειδή αντιδρούσε στις εργασίες επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.

Ο κ. Τυρμπάκης, μετά την πρώτη του σύλληψη την προηγούμενη ημέρα από τους αστυνομικούς και αφού χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας γιατί αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, πήγε την επομένη στον χώρο όπου γίνονταν οι εργασίες για την κατασκευή ουσιαστικά νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Κι ενώ απλά μετέδιδε ζωντανά με το κινητό του όλα αυτά, εντελώς αναίτια, προκλητικά και… βλακωδώς, αρκετοί άνδρες της Ασφάλειας Ορεστιάδας πήγαν και τον συνέλαβαν. Παραπέμφθηκε να δικαστεί αρχικά στις 18 Φεβρουαρίου, αλλά το Μονομελές Πρωτοδικείο Ορεστιάδας αποφάσισε αναβολή της εκδίκασης για τις 7 Οκτωβρίου 2022. Κι αυτό προκειμένου να κληθεί να καταθέσει και ο εργολάβος του έργου, αφού το κατηγορητήριο αναφέρονταν στις αντιδράσεις του την προηγούμενη ημέρα, όταν και πάλι επιχείρησαν να τον… πάρουν σηκωτό οι αστυνομικοί.

Σήμερα έγινε κανονικά η εκδίκαση της υπόθεσης, ο Χρήστος Τυρμπάκης με συνηγόρους τους δικηγόρους του δήμου Αμαλία Σούλη και Βασίλη Παραπαγκίδη τόνισε πως απλά κατέγραφε τις εργασίες και έδινε συνεντεύξεις και δεν παρεμπόδισε τα μηχανήματα, το ίδιο επιβεβαίωσε με την κατάθεση του και ο υπεργολάβος του έργου και η απόφαση τελικά ήταν αθωωτική για τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου.

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΥΡΜΠΑΚΗ

Evros-News
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό