ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Παραμένουν Γ’ Εθνική καί Ορφέας Ξάνθης, Αλεξανδρούπολη, Άρης Αβάτου, Νέστος Χρυσούπολης, Αγροτικός Αστέρας και Πανδραμαϊκός

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Παραμένουν Γ’ Εθνική καί Ορφέας Ξάνθης, Αλεξανδρούπολη, Άρης Αβάτου, Νέστος Χρυσούπολης, Αγροτικός Αστέρας και Πανδραμαϊκός

Στην απόφαση κατ’ εφαρμογή του Διαιτητικού Δικαστηρίου να παραμείνει στην Γ’ Εθνική ο Ορφέας Ξάνθης προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS η ΕΕ της ΕΠΟ.

Η απόφαση παρασύρει ΟΛΕΣ τις ομάδες που ήταν πάνω από τον Ορφέα στην βαθμολογία και ας μην προσέφυγαν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, άρα παραμένει και η Αλεξανδρούπολη και ο Νέστος Χρυσούπολης και το Ορφάνι.

Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης αλλάζει ο βαθμολογικός πίνακας και την 1η θέση στον 1ο όμιλο θα λάβει ο Πανδραμαϊκός, αντί του Αγροτικού Αστέρα. Ωστόσο δεν θα προβιβαστεί καθώς δεν έλαβε μέρος στα μπαράζ ανόδου με τους άλλους πρωταθλητές.

Αυτόματα η απόφαση σημαίνει ότι δεν προβιβάζεται ούτε ο Αγροτικός Αστέρας, που κέρδισε την ανοδο στο γήπεδο. Το τελευταίο εισιτήριο στην Super League 2 καταλαμβάνει ο Ηρακλής Λάρισας, που είχε καταλάβει την έβδομη θέση στα μπαράζ ανόδου. Ήδη είχαν προβιβαστεί Ηλιούπολη στη θέση της Ξάνθης και ΠΑΟ Ρουφ στη θέση του Εργοτέλη.

Από εκεί και πέρα, η ΕΕ της ΕΠΟ έλαβε την σολομώντεια λύση να μην ανέβει μεν ο Αγροτικός αλλά ούτε και ο Πανδραμαϊκός, αλλά να μην πέσει ουσιαστικά και καμία ομάδα από τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο νέος 1ος όμιλος θα περιλαμβάνει τέσσερις ομάδες της Θράκης, με δικαίωμα αυτές να γίνουν πέντε.

Συγκεκριμένα στον νέο 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής θα μετέχουν η Αλεξανδρούπολη από την ΕΠΣ Έβρου, ο Πανθρακικός από την ΕΠΣ Θράκης, οι Άρης Αβάτου και Ορφέας Ξάνθης από την ΕΠΣ Ξάνθης ενώ πλέον θα έχει επιπλέον δύο ομάδες πέραν του ΑΟΚ η ΕΠΣ Καβάλας και θα μετέχουν κανονικά και η Δόξα Δράμας και ο Πανδραμαϊκός από την Δράμα. Ερωτηματικό παραμένει ως που θα φτάσει γεωγραφικά ο όμιλος μετά από αυτήν την εξέλιξη, αλλά το πιθανότερο είναι η Θεσσαλονίκη να έχει αρκετές αν όχι όλες τις ομάδες της στον όμιλο αυτόν.

Τέλος, θα πρέπει να αναμένονται πλέον νέες προσφυγές κατά τις απόφασης αυτής από τις ομάδες που θίγονται, πρακτικά από Αγροτικό Αστέρα και Πανδραμαϊκό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό