Ορόσημο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινάει στην Αθήνα

Ορόσημο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινάει στην Αθήνα

Ανοίγει τις πύλες του στο στάδιο Tae Kwon Do το συνέδριο του  ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής.

 

Στη Χ. Τρικούπη το αντιμετωπίζουν ως συνέδριο – ορόσημο, καθώς είναι το πρώτο μετά την αλλαγή ονόματος του κόμματος και επίσης το πρώτο μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του.

 

Με τον αέρα των 180.000 μελών  της παράταξης που προ δύο εβδομάδων ψήφισαν να επιστρέψει το όνομα «ΠΑΣΟΚ» στην μαρκίζα, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διεξάγεται σε μία κρίσιμη καμπή καθώς όλα τα κόμματα παίρνουν θέση για μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο – είτε οι εκλογές διεξαχθούν το φθινόπωρο, όπως επιμένουν ορισμένοι, είτε την άνοιξη του 2023, όπως έχει διαμηνύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Πολύ πιθανό το σενάριο για φθινόπωρο τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την ενέργεια δεν επαρκούν. Όσο δεν υπάρχει ευρωπαϊκή απάντηση είναι δύσκολο να σηκώσει αυτό το βάρος η κυβέρνηση της ΝΔ» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα.

 

Η συγκυρία και οι δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 

Σ’ αυτή την αφετηρία οι δημοσκοπήσεις εκπέμπουν διαφορετικά μηνύματα. Στην πρόσφατη μέτρηση της Marc για το Πρώτο Θέμα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πεσμένο σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις (στο 13,7% από 14,5%).

 

Στο γκάλοπ της Opinion Poll για το tomanifesto, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 12,7%, ενώ στην πρόθεση με αναγωγή 13.3%.

 

Αντίθετα, στη μέτρηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 14,5%.

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πάντως, στην έρευνα της Opinon δείχνει να κεφαλαιοποιεί την εκλογή του, καθώς έρχεται δεύτερος σε δημοφιλία στους πολιτικούς αρχηγούς με 44,4% πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συγκεντρώνει 47.8%.

 

Ανοικτό το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

 

Το συνέδριο ξεκινά στις 18:00 και είναι ανοικτό: Μπορούν να το παρακολουθήσουν – πέραν των συνέδρων – όποιοι το επιθυμούν

 

Ο Ν. Ανδρουλάκης (ρ/ς ΣΚΑΪ 100.3) απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες να παρακολουθήσουν την αυριανή ανοιχτή πολιτική ομιλία του στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο, με την οποία θα ανοίξουν οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος.

 

«Περιμένουμε να είναι ένα ανοιχτό Συνέδριο. Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια, στο νέο ξεκίνημα που κάνουμε. 180.000 μέλη της παράταξης επέλεξαν το όνομα ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πριν από 15 ημέρες, με μια πρωτοφανή διαδικασία, πολύ μαζική, και με χαροποιεί γιατί σε αυτά τα πρώτα βήματα φαίνεται να μας αγκαλιάζει ο κόσμος. Πιστεύω ότι θα τους κάνουμε και στις εκλογές να νιώσουν ότι άξιζε η στήριξη που μας έχουν δώσει τους τελευταίους μήνες» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης συμπληρώνοντας: «Καλώ τους ακροατές σας να έρθουν. Είναι ένα ανοιχτό συνέδριο. Να παρακολουθήσουν. Θα έχουμε ανοιχτά τραπέζια συζήτησης. Εμείς προσπαθούμε το συνέδριο αυτό να είναι ένα ακόμη βήμα. Ουσιαστικά για εμάς κλείνουμε το οργανωτικό σκέλος και τη δομή της παράταξης. Αλλά παράλληλα κάνουμε άλλο ένα βήμα για το πρόγραμμα. Και το πιο σημαντικό πράγμα είναι τι απαντήσεις δίνουμε στα σημερινά προβλήματα».

 

Πρόεδρος του Συνεδρίου ορίστηκε από τον Νίκο Ανδρουλάκη το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Πέτρος Ευθυμίου.

 

Η χωροταξία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και η κενή θέση για τη Φώφη

 

Ένα ακόμη ζήτημα είναι η χωροταξία και τα επικοινωνιακά μηνύματα που θέλει να περάσει η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 

«Με τα παλιά μας σύμβολα αλλά με φρέσκα πρόσωπα και τη νέα γενιά στο προσκήνιο». όπως το συμπύκνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Τα παιδιά της Αλλαγής».

 

Η ενότητα είναι το ένα σκέλος του μηνύματος που θέλει να εκπέμψει η Χ. Τρικούπη. Έτσι, στο συνέδριο θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν και οι τρεις εν ζωή πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ: Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης  (θα μιλήσει την Παρασκευή μετά από πολλά χρόνια σε Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ), ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (θα μιλήσει το Σάββατο στις 13:00) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις  13:30.

 

Ωστόσο, ακριβώς στο πλάι του Νίκου Ανδρουλάκη, δεξιά και εξ ευωνύμων του η χωροταξία θα έχει ως εξής:

 

Δεξιά του ακριβώς θα κάθονται η Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ (επικεφαλής Ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών) και ο Σεργκέι Στάνισεφ, Προέδρου Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Πιο δεξιά τους θα κάθονται οι κ.κ. Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος.

 

Ακριβώς στα αριστερά του Νίκου Ανδρουλάκη θα βρίσκεται νέο πρόσωπο: Είτε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, ή ο επικεφαλής της ΚΟ Μ. Κατρίνης. Αμέσως μετά θα ακολουθεί (δύο θέσεις αριστερά του Ανδρουλάκη) μια κενή καρέκλα με ένα λουλούδι, για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

 

Πίσω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (εντός του τηλεοπτικού/φωτογραφικού πλάνου δηλαδή) θα κάθονται φρέσκα πρόσωπα, όπως ο προαελειφόμενος για γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος  Βαγγέλης Τσόγκας κ.λπ συνεργάτες του.

www.skyrodos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό