ΟΒΙ: Νέα Μελέτη για Deep Technologies & Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

ΟΒΙ: Νέα Μελέτη για Deep Technologies & Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Kοινή Μελέτη του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) που δημοσιεύθηκε, 28 Απριλίου 2022, σχετικά με  αυτό που ονομάζουμε «Deep Tech» στις έξυπνες συνδεδεμένες τεχνολογίες, εντοπίζει μοναδικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τεχνολογίες όπως το Cloud, Internet of Things (IOT), τα δίκτυα 5G και η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), οι οποίες περιγράφονται συχνά ως τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (4IR), αποτελούν σημαντικό μέρος της Deep Tech. Μετά την ψηφιακή επανάσταση, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αυτές οι νέες τεχνολογίες συνδυάζουν τον φυσικό, ψηφιακό και βιολογικό κόσμο.

Αυτή η νέα Μελέτη προσφέρει συστάσεις για την περαιτέρω τόνωση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων της ΕΕ και την προώθηση της «βαθιάς τεχνολογικής καινοτομίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρά την ισχυρή δραστηριότητα με Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, οι χώρες της ΕΕ παρουσιάζει τη χαμηλότερη εξειδίκευση στην τεχνολογική καινοτομία 4IR σε σχέση με τη συνολική ικανότητα καινοτομίας.

Κορυφαία παγκόσμια κέντρα καινοτομίας όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα παρουσιάζουν την υψηλότερη εξειδίκευση στον συγκεκριμένο τομέα.

Βρείτε τη Μελέτη συνημμένη

deep_tech_innovation_in_smart_connected_technologies_study_en

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό