Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο δήμαρχος του Γκοστόμελ την ώρα που μοίραζε ανθρωπιστική βοήθεια

Ουκρανία: Σκοτώθηκε ο δήμαρχος του Γκοστόμελ την ώρα που μοίραζε ανθρωπιστική βοήθεια

Ο δήμαρχος του Γκοστόμελ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε άμαχους πολίτες της πόλης του, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Η πόλη βρίσκεται κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο και φιλοξενεί το αεροδρόμιο Γκοστόμελ, ένα βασικό στρατηγικό σημείο στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων.

Το δημοτικό συμβούλιο είπε ότι ο Γιούρι Πρύλυπκο πέθανε ενώ μοίραζε ψωμί και φάρμακα σε όσους χρειάζονταν βοήθεια. Σκοτώθηκε μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του, τον Ruslan Karpenkom και τον Ivan Zore. Σε δήλωση του δημοτικού συμβουλίου του Γκοστόμελ αναφέρεται ότι ότι «πέθανε ως ήρωας», προσθέτοντας ότι είναι αδύνατο να γίνει αμέσως η κηδεία του λόγω του πολέμου.

Πάνω από 400 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επιβεβαιώσει τους θανάτους 406 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών, στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, τονίζοντας εκ νέου ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος. Τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ, τα οποία έχει η αποστολή παρακολούθησης στην Ουκρανία, καλύπτουν την περίοδο από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 6 Μαρτίου. Ο προηγούμενος απολογισμός χθες ήταν 364 επιβεβαιωμένοι νεκροί.

net-time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό