Πανελλαδική 24ωρη Απεργία για τα Φωτογραφεία στις 30 Αυγούστου

Πανελλαδική 24ωρη Απεργία για τα Φωτογραφεία στις 30 Αυγούστου

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Φωτογραφικό επαγγελματικό κλάδο σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου με τα φωτογραφεία σε όλη την  χώρα να είναι κλειστά .

Αφορμή είναι ότι η παρούσα Κυβέρνηση έλαβε μία απόφαση, λίγο πριν τις εκλογές, τροποποιώντας αιφνιδιαστικά την Κ.Υ.Α. για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συντάξει αποδεχόμενη τα επιχειρήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη πρακτική που θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες φωτογραφικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και σε αδιέξοδο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους.

Ζητάμε να αφαιρεθεί η φράση που προστέθηκε στην Κ.Υ.Α. και αναφέρει ότι η φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης – αστυνομικά τμήματα με αστυνομικούς σε ρόλο φωτογράφου – , η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφισης.

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι για χρόνια τώρα εξυπηρετούν άψογα τον Έλληνα πολίτη στην έκδοση παντός τύπου φωτογραφιών για δημόσια έγγραφα, όχι μόνο μέσα στις επιχειρήσεις τους αλλά σε κέντρα υγείας και σπίτια συμπολιτών μας που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Κανείς δεν πρέπει να παίζει με το μέλλον 8.000 αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στον φωτογραφικό κλάδο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό