Πανελλήνιες 2023: Περιζήτητα επαγγέλματα του πεδίου Θετικών & Τεχνολογικών επιστημών

Πανελλήνιες 2023: Περιζήτητα επαγγέλματα του πεδίου Θετικών & Τεχνολογικών επιστημών

Πανελλήνιες 2023: Υπάρχουν πολλά περιζήτητα επαγγέλματα του πεδίου Θετικών & Τεχνολογικών επιστημών που ενδεχομένως δεν γνωρίζεις. Ποια είναι όμως αυτά;

Υπάρχουν πολλά περιζήτητα επαγγέλματα του πεδίου Θετικών & Τεχνολογικών επιστημών που ενδεχομένως δεν γνωρίζεις.

Μηχανικός ρομποτικής, Sustainability expert ή Βιοστατιστικός;

Μηχανικός Ρομποτικής

Πλέον η 4η βιομηχανική επανάσταση αλλάζει ριζικά την καθημερινότητα και τα εργασιακά περιβάλλοντα, με τους μηχανικούς να ασχολούνται με τη σχεδίαση και την κατασκευή ρομπότ για να βελτιώσουν την απόδοση και την παραγωγικότητα, καθώς και την ασφάλεια στην εργασία. Η ρομποτική σε συνδυασμό με νέες τεχνολογίες όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, την Τεχνητή Νοημοσύνη , την ανάλυση των Μεγάλων Δεδομένων κ.α. που εφαρμόζονται στα λεγόμενα «έξυπνα εργοστάσια», είναι από τα αντικείμενα που θα ασχολείται η νέα γενιά μηχανικών.

  • Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ

Sustainability / ESG expert

Με την περιβαλλοντική κρίση να μας απειλεί, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα που κινητοποιεί, όχι μόνο τις κυβερνήσεις, αλλά και τις επιχειρήσεις προς την υιοθέτηση νέων πρακτικών. Ο Sustainability / ESG expert αναλαμβάνει τη σύνταξη εκθέσεων που περιλαμβάνουν δράσεις και πολιτικές ESG, τις οποίες θα πρέπει να υιοθετούν οι επιχειρήσεις στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά και για να εξασφαλίζουν την πρόσβασή τους σε δάνεια και στρατηγικές συνεργασίες.

  • Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείο Κρήτης, Περιβάλλοντος κ.α.

Βιοστατιστικός

Η Βιοστατιστική, είναι ο κλάδος που εφαρμόζει τις στατιστικές διεργασίες και μεθόδους στη συλλογή, την ανάλυση και την ερμηνεία δεδομένων, που αφορούν την ανθρώπινη βιολογία, την υγεία και την ιατρική. Οι βιοστατιστικοί, καλούνται να αναλύσουν δεδομένα που έχουν συλλεχθεί μέσω ιατρικών μελετών, από γιατρούς, βιολόγους, γενετιστές, κέντρα ιατρικών ερευνών και στη συνέχεια να ερμηνεύσουν και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους

  • Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Μαθηματικών και Στατιστικής

Βιο- μηχανικός

Συνδυάζει τις αρχές μηχανικής με άλλες επιστήμες για να σχεδιάσει και να δημιουργήσει εξοπλισμό, συσκευές, συστήματα υπολογιστών και λογισμικά τα οποία υπηρετούν την ιατρική. Επομένως, επικεντρώνεται στην πρόοδο της τεχνολογίας και της ιατρικής για την ανάπτυξη νέων συσκευών και εξοπλισμού για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας.

  • Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, Χημικών Μηχανικών

Σπουδές στη φυσική ή στη χημεία

Mπορούν να οδηγήσουν στο επάγγελμα του επιστήμονα των υλικών, ο οποίος μπορεί να συνδυάσει τομείς αιχμής όπως τη νανοτεχνολογία, με την οποία αναπτύσσει καινοτόμα υλικά σε πολύ μικρή κλίμακα, τα οποία χάρη στο μικροσκοπικό τους μέγεθος και τις ιδιότητές του μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην αεροναυπηγική, στη βιομηχανία ρούχων, την υγεία, την ενέργεια κ.α.

  • Ενδεικτικές σπουδές είναι στα τμήματα Φυσικής, Χημείας, Χημικών Μηχανικών, Επιστήμης των Υλικών κ.α.

Πηγή: neolaia.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό