Παραμένουν οι μάσκες σε πλοία, φαρμακεία και ταξί

Παραμένουν οι μάσκες σε πλοία, φαρμακεία και ταξί

Δεκτές έγιναν από το Υπουργείο Υγείας οι εισηγήσεις της Επιτροπής για το τι θα ισχύει με τις μάσκες σε πλοία, κρουαζιερόπλοια, ταξί και φαρμακεία.

Στα κρουαζιερόπλοια η υποχρεωτικότητα καταργείται μέχρι να νοσήσει συγκεκριμένος αριθμός πληρώματος ή επιβατών.

 

Αναλυτικά:

– Για τα ταξί: υποχρεωτική μάσκα για οδηγούς και επιβάτες.

– Για τα κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό ανω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

– Για τα επιβατηγά πλοία: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες.

– Για τα φαρμακεία: παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και τους πελάτες.

 

Πού αλλού είναι υποχρεωτικές οι μάσκες

Υπενθυμίζουμε πως η η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ. Σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες που έχουν αριθμημένες θέσεις (τρένα, ΚΤΕΛ) δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Παράλληλα, από σήμερα η υποχρεωτική μάσκα είναι… παρελθόν σε σχολεία, IEK, πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή. Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλαδικές, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κ.τ.λ.). Τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων, με σκοπό να μην κινδυνεύσει κανένας μαθητής εν μέσω εξετάσεων και χάσει την εξεταστική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα. Οι ειδικοί συνεχίζουν να προτρέπουν τους πολίτες να φοράνε μάσκα όταν βρίσκονται σε συγχρωτισμό.

Οριστικό: Παραμένουν οι μάσκες σε πλοία, φαρμακεία και ταξί – Τι θα συμβεί με τα κρουαζιερόπλοια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό