Παρεμβάσεις στα Δημοτικά Κοιμητήρια Κομοτηνής

Παρεμβάσεις στα Δημοτικά Κοιμητήρια Κομοτηνής

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής στα Δημοτικά Κοιμητήρια. Μέχρι στιγμής έχει δημιουργηθεί γραφείο εργατών ενώ προχωρά η ανακαίνιση των γραφείων του Κοιμητηρίου στο πλαίσιο της οποίας θα κατασκευαστεί ράμπα για ΑΜΕΑ για την προσβασιμότητα των πολιτών.  Επίσης, δημιουργήθηκαν νέα WC και WC για ΑΜΕΑ για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Κατασκευάστηκε νέο οστεοφυλάκιο με κτιστές, ατομικές οστεοθήκες και η φύλαξη των οστών γίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί δημόσιας υγείας.

Σχεδιάζεται η αποκατάσταση της περίφραξης του Κοιμητηρίου και η αποκατάσταση της εξωτερικής τοιχοποιίας. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων, στην πλευρά των γραμμών του ΟΣΕ για ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συγκέντρωσης όμβριων υδάτων. Επίσης, σχεδιάζεται η κατασκευή ψυκτικού θαλάμου για τη διευκόλυνση των γραφείων τελετών.

Παράλληλα, προχωράει η καταγραφή των προβλημάτων των νεκροταφείων στους οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής για να προχωρήσει σταδιακά η επίλυσή τους.

Ο Δήμος Κομοτηνής μερίμνησε από την αρχή της πανδημίας και διαμόρφωσε σύμφωνα με υπουργική απόφαση ξεχωριστό χώρο ταφής θανόντων από λοίμωξη COVID-19.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό