Πάτρα: Κατέθεσε ο αναισθησιολόγος που επενέφερε στη ζωή τη Τζωρτζίνα το 2021 – Τι είπε για τους γονείς

Πάτρα: Κατέθεσε ο αναισθησιολόγος που επενέφερε στη ζωή τη Τζωρτζίνα το 2021 – Τι είπε για τους γονείς

Tέσσερις γιατροί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας κατέθεσαν το πρωί της Πέμπτης ενώπιον της 18ης ανακρίτριας, για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του νοσοκομείου, Ιωάννης Χασαπόπουλος, κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια στην ανακρίτρια για τα 55 δραματικά λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο ιατρικά και ανθρώπινα για αυτό το παιδί. Η ανάνηψη ήταν πάρα πολύ δύσκολη, κράτησε αρκετή ώρα. Για εμάς, ο χρόνος χάνεται εκείνες τις στιγμές», σημείωσε ο κ. Χασαπόπουλος.

«Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο» είπε, χαρακτηρίζοντας ως «ορισμό της τραγωδίας» την απώλεια των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά, ούτε πίσω. Σημασία για εμάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού κι όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε, τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», τόνισε ο κ. Χασαπόπουλος.

Όσο για τη συμπεριφορά της μητέρας και του πατέρα της Τζωρτζίνας, ο γιατρός σημείωσε μόνο ότι ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν ψύχραιμος και η Ρούλα Πισπιρίγκου αμίλητη, χωρίς ωστόσο – παρά τις επίμονες ερωτήσεις – να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Επίσης, κατέθεσαν ακόμη δύο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος της επιστημονικής του ομάδας. Από την πλευρά του, ο παιδονευρολόγος ανέφερε ότι το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο για πιθανό επιληπτικό επεισόδιο, χωρίς παθολογικό εύρημα.

Η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ένα πρόσχαρο και συνεργάσιμο κοριτσάκι, το οποίο ήταν καλά από νευρολογικής φύσεως, ωστόσο, παρουσίασε αιφνίδια υποτροπή.

Παρότι δεν γνώριζε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε χάσει αλλά δύο παιδιά, ανέφερε πως το πρώτο πράγμα που εξετάζουν οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος.

Όσο για τους γονείς της 9χρονης, ανέφερε: «Είδα τη μητέρα ανήσυχη, ενώ ο πατέρας δεν βρισκόταν εκεί. Όταν είδαμε το παιδί να υποτροπιάζει, μείναμε όλοι άφωνοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παιδονευρολόγος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό