Πάτρα: Νέα ανάρτηση «βόμβα» από τον ιατροδιακστή Γρηγόρη Λέων

Πάτρα: Νέα ανάρτηση «βόμβα» από τον ιατροδιακστή Γρηγόρη Λέων

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γρηγόρης Λέων «διαβάζω ένα επιστημονικό άρθρο όπου σε περιστατικό απόφραξης των αεροφόρων οδών σε παιδί το βασικό εύρημα που υπήρχε ήταν υποξαιμική- ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια».

Σημειώνεται ότι από τα τρία παιδιά της οικογένειας, η Τζωρτζίνα είχε σοβαρή εγκεφαλοπάθεια.

Στο μεταξύ, την άποψη ότι η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών βρίσκεται «στην τελική ευθεία» εξέφρασε νωρίτερα ο Γρηγόρης Λέων, ενώ αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια.

«Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση» είπε ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε ότι η αιτία θανάτου που δείχνει την ηπατική ανεπάρκεια, «πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο. Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Εκτιμώ ότι το μείζον είναι να βρεθεί λύση για τους τρεις θανάτους, να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί είναι πιθανό να προχωρήσουν σε συλλήψεις μέχρι και την Τετάρτη, όπως έχει προαναγγείλει ο αξιωματικός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Κλειδί» στην εξιχνίαση της υπόθεσης φαίνεται να είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, οι οποίες θα «ξεκλειδώσουν» και τους θάνατους των άλλων δύο παιδιών.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιονατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, εξήγησε ότι από τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν σε επίπεδο προανάκρισης, θα φανεί αν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στον παθολογικό θάνατο ή από αμέλεια ή με πρόθεση εγκληματικής ενέργειας. «Θα πρέπει να περιμένουμε τα τελικά πορίσματα και την προανάκριση, εκτός αν έρθει κάποιος και ομολογήσει και πει “εγώ το έκανα”», επισήμανε.

«Όλα δείχνουν έγκλημα και δράστες»

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα είπε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, «η υπόθεση είναι ήδη δεμένη. Πολύ σύντομα θα έχουμε μάλλον τους δράστες και όχι τον δράστη αυτού του στυγερού εγκλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά, επιμένοντας για ακόμα μια φορά ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

«Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε δράστη, αλλά δράστες. Δεν περιμένω να δουν το φως της δημοσιότητας οι τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού πριν φτάσουν στον Εισαγγελέα. Είναι καθαρά διαδικαστικό πλέον το θέμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε απαντήσεις» πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος μιλώντας στο Star.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνει σύγκριση του θανάτου της Τζωρτζίνας, του παιδιού που κατέληξε τελευταίο, με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ο κ. Κατερινόπουλος είπε ότι πρέπει να γίνει.

«Οι δράστες και στους τρεις θανάτους είναι ίδιοι, δεν μπορεί να είναι άλλοι. Σέβομαι τον πόνο αυτών των γονιών, αλλά πρέπει να περιμένουν. Σήμερα είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» κατέληξε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία.

real.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό