Πάτρα: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση μετά τις πρώτες καταθέσεις από το σχολείο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση μετά τις πρώτες καταθέσεις από το σχολείο της Τζωρτζίνας

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν σιγά-σιγά οι καταθέσεις που συλλέγει το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από το σχολικό περιβάλλον του 26ου Δημοτικού Πάτρας, όπου φοιτούσε η 9χρονη Τζωρτζίνα, το τρίτο αδικοχαμένο παιδί της οικογένειας.

«Ηταν το πιο χαρούμενο παιδάκι του σχολείου. Θυμόμαστε όλοι τα παιχνίδια του, τα γέλια του, η Τζωρτζίνα μας, πόσο μας λείπει…» λέει χαρακτηριστικά η μαρτυρία που επικαλείται η ιστοσελίδα pelop.gr. Όπως μεταφέρει το τοπικό μέσο, όλοι είχαν συγκλονιστεί από τον θάνατο της Μαλένας το 2019.

Στο σχολείο θυμούνται, μάλιστα, την ημέρα κατά την οποία η Τζωρτζίνα τους ανακοίνωσε πως η μαμά της ήταν έγκυος στην Ιριδα. «Θα κάνει την αδελφούλα μου» έλεγε σε όλους η μικρή. Στο σχολείο την πήγαινε συνήθως η μητέρα της, καθώς ο πατέρας της είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Κάπως έτσι κυλούσαν οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες μέχρι που η μικρή Τζωρτζίνα δεν ξαναπήγε στο σχολείο καθώς αρχικά νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο, στη συνέχεια στο νοσοκομείο στο Ρίο πριν τελικά να καταλήξει στην Αθήνα.

Το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται ήδη στην πόλη της Πάτρας και έχει στείλει ειδοποιήσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να καταθέσουν. Στη συνέχεια θα καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουν συγγενείς και το τελευταίο το ζευγάρι, σύμφωνα με το STAR.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών για τους θανάτους των τριών παιδιών Νίκος Καρακούκης ανέφερε στο STAR πως «δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Πέραν τούτου όταν καταλήξουμε θα βγει η αιτία θανάτου. Εγώ έχω την άποψη μετά από 30 χρόνια που έχω υπηρετήσει στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες πως για να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση θα πρέπει να οριστούν δύο άτομα που θα εξετάσουν και τους τρεις φακέλους».

«Μακροσκοπικά πρέπει να ελεγχθούν όλες οι εκθέσεις. Αν υπήρχε μία σύμπτωση απόψεων δεν θα υπήρχε θέμα ελέγχου. Εδώ επειδή δεν υπάρχει μακροσκοπικά πρέπει να ελεγχθούν όλες οι εκθέσεις και πρέπει να ελεγχθούν από δύο άτομα, ιατρικοί φάκελοι, ιατροδικαστικές εκθέσεις, φωτογραφίες, όλα τα επιστημονικά δεδομένα για να καταλήξει κάποιος σε ένα συμπέρασμα. Δεν μπορώ να δώσω χρονικό ορίζοντα. Έχουμε ξεκινήσει την έρευνα και επαναλαμβάνω πως θα προκύψει αιτία θανάτου. Σίγουρα θα βγει αιτία θανάτου» ανέφερε ο κ. Καρακούκης.

Μία σημαντική ανάρτηση έκανε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Ο κ. Λέων, κοινοποίησε σε ανάρτησή του στο facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο.

«Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».

typos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό