Πάτρα: Τι έκανε ο πατέρας δύο μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, κάνοντας το ίδιο και μετά τον θάνατο της Ίριδας

Πάτρα: Τι έκανε ο πατέρας δύο μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, κάνοντας το ίδιο και μετά τον θάνατο της Ίριδας

Η υπόθεση των τριών κοριτσιών από την Πάτρα έχει μπει στο “μικροσκόπιο” και όλες οι αρμόδιες Αρχές εργάζονται προκειμένου να δοθεί λύση στον γρίφο των θανάτων.

Πληροφορίες εδώ και ημέρες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και συλλήψεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αναμένεται μέχρι τουλάχιστον να βγει ένα τελικό πόρισμα για τις ακριβείς αιτίες θανάτου της Τζωρτζίνας.

Την ίδια ώρα, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις ενέργειες της οικογένειας λίγες ώρες μετά τον θάνατο του παιδιού έφερε στο “φως” η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”. Όπως αναφέρθηκε ο πατέρας των τριών παιδιών ήθελε οπωσδήποτε να γίνει η νεκροψία και νεκροτομή της 9χρονης στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 31/1, ο Μάνος Δασκαλάκης πήγε στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας της Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει αίτηση, ώστε να μην επιληφθεί της υποθέσεως η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών, αλλά η αντίστοιχη υπηρεσία Πατρών. Και όλα αυτά, δύο ημέρες μετά τον θάνατό της Τζωρτζίνας και χωρίς την προηγούμενη ημέρα να έχει πάει στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Ωστόσο, το αίτημα του δεν έγινε δεκτό και αυτό γιατί ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας δήλωσε αναρμόδιος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Αμέσως μετά, πήγε στην Εισαγγελία Ανηλίκων για να καταθέσει το ίδιο αίτημα. Η απάντηση ήταν και εκεί αρνητική. Στη συνέχεια, πήγε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, κατέθεσε και ξεκίνησε η διαδικασία προκειμένου να ξεκινήσει η νεκροψία – νεκροτομή στην Αθήνα.

Πάτρα: Γιατί ο πατέρας μετέφερε μόνος του τα όργανα της Ίριδας σε ιατροδικαστή στα Γιάννενα
Ο πατέρας επέμενε να μεταφέρει στα Γιάννενα και τα ιστοτεμάχια της Τζωρτζίνας – Με πέντε ημέρες καθυστέρηση έγινε η νεκροψία

Ακόμα, σύμφωνα με την εκπομπή, ο πατέρας φέρεται να ακολούθησε την ίδια διαδικασία και με τον θάνατο της Ίριδας και να ζήτησε να μεταφέρει ο ίδιος και τα ιστοτεμάχια της Τζωρτζίνας στα Ιωάννινα, προκειμένου εκεί να γίνει η ιστολογική εξέταση.

“Ο Μάνος δεν κάμφθηκε από αυτά τα οποία τράβηξε μετά τον θάνατο της Ίριδας και αιτήθηκε – και μάλιστα επιμόνως – να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Και στη δεύτερη περίπτωση ήθελε να επιληφθεί της υπόθεσης το εργαστήριο της κ. Μητσέλου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουσουλός.

Αυτή η καθυστέρηση είχε και μια συνέπεια: το τμήμα ενημερώθηκε με καθυστέρηση και η νεκροψία – νεκροτομή έγινε πέντε ημέρες μετά τον θάνατο του παιδιού και με κίνδυνο ενδεχομένως να έχουν χαθεί κάποια ευρήματα, όπως αναφέρθηκε από τον αέρα της εκπομπής.

Αναφερόμενος σε αυτό το περιστατικό ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ανέφερε: “Εάν συντηρείτε το σώμα σωστά, δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Προφανώς, όμως, όσο πιο κοντά είμαστε στο περιστατικό, τόσο το καλύτερο”.

net-time.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό