Παύλος Δαμιανίδης: «Δεν είναι πολιτική θέση ο Εκτελεστικός Γραμματέας» – Αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Δαμιανίδης: «Δεν είναι πολιτική θέση ο Εκτελεστικός Γραμματέας» – Αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι δεν είναι πολιτική θέση, ο Εκτελεστικός Γραμματέας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά καθαρά μια τεχνοκρατική θέση, η οποία διασαφηνίζεται και από τον σχετικό νόμο, εξέφρασε ο Παύλος Δαμιανίδης.

“Είναι μια θέση για την οποία απαιτούνται προσόντα, εμπειρία και εγώ προσωπικά την επέλεξα, κρατώντας την πολιτική μου ταυτότητα και αυτονομία. Ξεκαθαρίζω δε πως δεν θα είμαι υποψήφιος πουθενά, για τις επόμενες εκλογές, μια και η θέση αυτή έχει και ασυμβίβαστο”, τόνισε μιλώντας στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, μετά το θόρυβο που «σήκωσε» η απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου.

Πρώτη αντίδραση, έγγραφη, ήταν αυτή της συντονίστριας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου, η οποία έκανε λόγο για “ολοκλήρωση του αρραβώνα του κ. Μέτιου με τον κ. Σιμιτζή… σε γάμο με την αξιοποίηση του κ. Δαμιανίδη, που ενδεχομένως να ανοίγει και άλλους δρόμους συνεργασίας με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ”.

Για το θέμα μίλησε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”, Μανώλης Ταμπατζάς, ο οποίος από την πλευρά του υποστήριξε πως, όπως και να έχει είναι μια πολιτική θέση ο Εκτελεστικός Γραμματέας…». Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Δαμιανίδη, που μέχρι πρότινος ήταν γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, “αν ήταν πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποδέχονταν και πάλι τη θέση ;».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό