Περιφερειακή Σύνθεση : «Ανίκανοι να δώσουν απαντήσεις… πόσω μάλλον λύσεις !»

Περιφερειακή Σύνθεση : «Ανίκανοι να δώσουν απαντήσεις… πόσω μάλλον λύσεις !»

Κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχτηκαν για άλλη μία φορά οι σύμβουλοι της Διοίκησης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, οι οποίοι έχουν από καιρό αποδείξει ότι δεν μπορούν να καταρτίσουν μία ημερήσια διάταξη συνεδρίασης με ουσιαστικά θέματα.

Στη συνεδρίαση της 27ης Ιανουαρίου έκαναν ένα βήμα παραπάνω και απέδειξαν ότι ούτε καν απαντήσεις μπορούν να δώσουν! Σε εννέα επερωτήσεις που κατέθεσε η παράταξή μας, δεν πήραμε ούτε μία ουσιαστική απάντηση, παρά μόνο ανούσια σχόλια και είδαμε τους περισσότερους συμβούλους – με προεξάρχοντα τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ- να επιδίδονται σε ένα παιχνίδι αποποίησης ευθυνών και μετάθεσής τους προς πάσα κατεύθυνση.

Έτσι για το χάλι στο οποίο βρίσκεται το γραφείο της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες φταίει το ότι ο προηγούμενος υπάλληλος αποχώρησε αποδεχόμενος καλύτερη επαγγελματική πρόταση, για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει στον Έβρο και την Ροδόπη (κάμπος Τυχερού, ποταμός Κομψάτος κ.α.) φταίει η κεντρική διοίκηση που δεν εγκρίνει τους απαιτούμενους πόρους, για τις ολιγωρίες στα προγράμματα νέων αγροτών φταίει ο Υπουργός που δεν πήγε στο ραντεβού με τον Μέτιο κ.ο.κ.

Με λίγα λόγια, η Περιφερειακή Σύνθεση έθεσε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ εννέα επερωτήσεις για ισάριθμα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια μας. Αντί απαντήσεων, οι οποίες οφείλονται πρωτίστως στους πολίτες, οι σύμβουλοι της Διοίκησης κρύφτηκαν πάλι πίσω από το δάχτυλό τους, αλλά πλέον δεν «τους παίρνει».

Η ένδεια, η ανεπάρκεια, η ευθυνοφοβία τους είναι προφανείς και τους έχουν καταλάβει όλοι – ακόμη και αυτοί που μπορεί να ήλπιζαν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα έπαιρναν τα πράγματα σοβαρά.

Η Περιφερειακή Σύνθεση καταδικάζει απερίφραστα τη στάση της Διοίκησης την οποία θεωρούμε απαξιωτική για το σύνολο των ανθρώπων της Περιφέρειας μας, που φυσικά θα τους «πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα» όταν έρθει η ώρα. 

Σημείωση:

Η παράταξή μας έθεσε επερωτήσεις για τα εξής θέματα:

  • Την κατάσταση και την αποτελεσματικότητα του γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες
  • Την πρόοδο των εργασιών για τον άξονα Ε61 στην ΠΕ Καβάλας
  • Τη χαοτική κατάσταση με τα παρανόμως λειτουργούντα μηχανουργεία στην ΠΕ Ροδόπης
  • Την εξαίρεση πολλών αγροτών της Περιφέρειας μας από τον νέο αναπτυξιακό νόμο
  • Τις καθυστερήσεις στα βελτιωτικά έργα των αναβαθμών του ποταμού Κομψάτου στην ΠΕ Ροδόπης
  • Την έλλειψη συντήρησης στον ΠΕΟ Καβάλας – Χρυσούπολης στην ΠΕ Καβάλας
  • Τις αδικαιολόγητες κωλλυσιεργίες στην αντιπλυμμυρική θωράκιση του Έβρου – ειδικά στο ύψος του Τυχερού του Δ. Σουφλίου
  • Την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης της πεσμένης Γέφυρας μπροστά στο Νοσοκομείο στην ΠΕ Καβάλας
  • Τα αποτελέσματα της συνάντησης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Σύνολο απαντήσεων: 0 

ΥΓ: Η ανικανότητα τους είναι τόσο μεγάλη, που δεν μπόρεσαν ούτε να προβλέψουν σωστά το χρόνο της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να «πέσει» το Zoom και να χρειαστεί να περιμένουμε 15’ για επανασύνδεση…

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό