“Πληγή” για ξενοδοχεία της Ξάνθης η ακύρωση -ξανά- του Καρναβαλιού

“Πληγή” για ξενοδοχεία της Ξάνθης η ακύρωση -ξανά- του Καρναβαλιού

Το καρναβάλι στην Ξάνθη δεν θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά λόγω του κορονοϊού ενώ θα επιτραπούν μόνο ορισμένα αποκριάτικα δρώμενα και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

100.000 επισκέπτες χαμένοι

Το Καρναβάλι στην Ξάνθη αποτελεί θεσμό πλέον τόσο για τη Βόρεια Ελλάδα όσο και για την Ξάνθη με το οικονομικό πλήγμα να είναι τεράστιο για την πόλη. Προ κορονοϊού, κάθε χρόνο, επισκέπτονταν την πόλη πάνω από 100.000 πολίτες από Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως το τριήμερο της Αποκριάς για τη βραδινή και την Κυριακάτικη παρέλαση. Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν, παράλληλα, στην παρέλαση με συμμετοχές από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

 

Στο…μηδέν η πληρότητα στα ξενοδοχεία

Σε δηλώσεις στο enanews.gr προχώρησε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος σχολιάζοντας την ακύρωση και φέτος του Καρναβαλιού της Ξάνθης.

«Την αντίστοιχη περσινή χρονιά οι κρατήσεις άγγιξαν το 20-30%. Είναι τραγική η κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου. Προ πανδημίας η πληρότητα έφτανε το 100%. Ωστόσο, αυτό το νούμερο έχει χαθεί πλέον. Ελπίζουμε και φέτος να έχουμε έστω ένα ποσοστό κρατήσεων, υπάρχει ένα ενδιαφέρον αλλά είναι μικρό και μιλάμε μόνο για διανυκτερεύσεις», σχολίασε με δυσαρέσκεια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό