Πλημμύρες: Δηλώσεις του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις καταστροφές στη Θεσσαλία (video)

Πλημμύρες: Δηλώσεις του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις καταστροφές στη Θεσσαλία (video)

Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που ζεί η πατρίδα μας μετρώντας τις πληγές από τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία (αφού προηγήθηκαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στη  Θράκη), ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε τις εξής δηλώσεις για τις “εγκληματικές ευθύνες” της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων:

“Τέρμα πια ο εμπαιγμός! Η κυβέρνηση της ΝΔ, τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες. Βάζουν τις μίζες και τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων, πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος.
Αυτό που απαιτείται εδώ και τώρα άμεσα, ως κατεπείγον ζήτημα να γίνει, είναι να απεγκλωβιστούν όλοι οι κάτοικοι των χωριών που έχουν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες, να εξασφαλιστεί η στέγαση, να εξασφαλιστούν τα φάρμακα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η προμήθεια με τρόφιμα και νερό, να εξασφαλιστεί η προστασία όλων των πληγέντων. Και βεβαίως να ακολουθήσουν σε συνέχεια, πολύ γρήγορα, με συνοπτικές διαδικασίες, η αποκατάσταση των ζημιών και οι αποζημιώσεις όλων αυτών των συνανθρώπων μας.
Οπωσδήποτε χρειάζονται ριζικές αλλαγές στην οικονομία, στην κοινωνία, που μπορεί να τις επιβάλλει μόνο το εργατικό λαϊκό κίνημα, όταν βγει ο ίδιος ο λαός στο προσκήνιο με μπροστάρη το ΚΚΕ, στο δρόμο της ανατροπής, για να σώσουμε ότι μπορούμε να σώσουμε, ο,τιδήποτε κι αν σώζεται ακόμα και κυρίως να ανοίξουμε τον δρόμο για να υπάρξει η πραγματική λαϊκή ευημερία και ασφάλεια του λαού μας”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό