ΠΟΕΔΗΝ για ΠΓΝΑ: Κίνδυνος για τους ασθενείς με καρκίνο, λόγω αναστολών

ΠΟΕΔΗΝ για ΠΓΝΑ: Κίνδυνος για τους ασθενείς με καρκίνο, λόγω αναστολών

Oι αναστολές εργασίας οδήγησαν σε πλήρη απορρύθμιση τα Νοσοκομεία και τα κατέστησαν άκρως επικίνδυνα για τους ασθενείς», τονίζει για άλλη μία φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή την εικόνα που μεταφέρεται στον ίδιο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, «το κυτταρολογικό εργαστήριο έβαλε λουκέτο, αφού η μοναδική κυτταρολόγος τέθηκε σε αναστολή εργασίας». Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, πλέον «δεν εξετάζονται τα δείγματα βιολογικών υγρών ασθενών με υποψία καρκίνου. Τι θα συμβεί στον ασθενή που πάσχει από καρκίνο και δεν το ξέρει αφού το δείγμα του παραμένει στα ψυγεία του κυτταρολογικού εργαστηρίου;», διερωτάται χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, «στο φαρμακείο που ετοιμάζονται προς έγχυση χημειοθεραπευτικά σχήματα η μία εκ των τριών νοσηλευτριών είναι σε αναστολή εργασίας. Οι δύο νοσηλεύτριες που απομένουν τον άλλον μήνα βγαίνουν σε σύνταξη.

Λόγω των αναστολών 44 νοσηλευτών στο νοσοκομείο δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό να μετακινηθεί στο εν λόγω τμήμα να εκπαιδευτεί. Έχουν έρθει μόνο 4 νοσηλευτές για να καλύψουν τα κενά», καταγγέλλει.

Η εικόνα δεν είναι καλύτερη και σε ό,τι αφορά τα χειρουργεία στο νοσοκομείο: «Λόγω αναστολών εργασίας νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού λειτουργούν 2 χειρουργικές αίθουσες για έκτακτα περιστατικά και μία χειρουργική αίθουσα για τακτικά.

Ο καθηγητής νευροχειρουργικής επίσης βγήκε σε αναστολή εργασίας. Οι λίστες χειρουργείου για νευροχειρουργικά περιστατικά εκτινάχθηκαν πάνω από τρία χρόνια.

Οι λίστες χειρουργείου για ορθοπεδικά πάνω από δύο χρόνια», επεσήμανε ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ.

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννάκος τονίζει: «Ο ασθενής θέλει γιατρό και νοσηλευτή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας του. Δεν νοιάζεται εκείνη την ώρα για εμβολιασμένο γιατρό ή νοσηλευτή, με δεδομένο ότι τον φροντίζουν με ασφαλή μέτρα προστασίας. Εάν δεν γυρίσουν πίσω τώρα οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή εργασίας με δύο rapid test την εβδομάδα και τα μέτρα προστασίας που ούτως ή άλλως όλοι λαμβάνουμε η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη στους ασθενείς».

Πηγή: newsbeast

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό