Ποιοι αναλαμβάνουν τις θέσεις «κλειδιά» στο ΠΑΣΟΚ

Ποιοι αναλαμβάνουν τις θέσεις «κλειδιά» στο ΠΑΣΟΚ

Τον Μιχάλη Κατρίνη πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Κ.Ο. ο Νίκος Ανδρουλάκης. Για τη θέση της γραμματέως πρότεινε την Ευαγγελία Λιακούλη και τον Γιώργο Αρβανιτίδη για αναπληρωτή γραμματέα.

Πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παραμένει ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ δεύτερη θα είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Για τις θέσεις του προέδρου και των γραμματέων θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία, ενώ οι εκπρόσωποι ορίζονται από τον κ. Ανδρουλάκη.

Η νέα ιεραρχία θα κληθεί, αφενός, να αποτελέσει τη «φωνή» της ηγεσίας στο Κοινοβούλιο για όσο διάστημα ο κ. Ανδρουλάκης μείνει εκτός και, αφετέρου, να διασφαλίσει τη βουλευτική συνοχή, που πέρασε ουκ ολίγες δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια. Λαμβάνει, δε, χαρακτήρα επείγοντος, συμπίπτοντας με την εκκίνηση της συζήτησης για τον προυπολογισμό, το πρώτο κρας τεστ στην Ολομέλεια.

Στην πρώτη του ομιλία ως προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε με ενωτικό πνεύμα.

«Στο νέο αυτό ταξίδι προσβλέπω σε εσάς, σας θέλω μπροστά και να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα κάνουμε το Κίνημά μας και πάλι ισχυρό και περήφανο!», τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε ως γραμματέα της Κ.Ο την βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, που αντικαθιστά τον Βασίλη Κεγκέρογλου, αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Αρβανιτίδη και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κατά σειρά, τον Κώστα Σκανδαλίδη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου. Η εισήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη εγκρίθηκε ομόφωνα από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παραμένει πέμπτος αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Γερουσίας χαιρέτησε έναν έναν τους βουλευτές τού Κινήματος Αλλαγής και κάθισε δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Προσβλέπω σ΄όλους σας όπως και οι δημοκρατικοί πολίτες και δεν θα πρέπει να τους απογοητεύσουμε», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης στη σύντομη ομιλία του. Τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι. Πλέον, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί εδώ με έναν κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: Να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη. Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη ελπίδας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. «Σας θεωρώ όλους συνεργάτες και έτσι θα προχωρήσουμε.

Αυτή η νέα εποχή ξεκινάει με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει περίτρανα το ιστορικό βάθος, το κοινωνικό αποτύπωμα και την δυναμική της παράταξής μας», σημείωσε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σημείωσε ότι «η βάση της παράταξης έδειξε τον δρόμο: Να ανανεωθούμε. Να μείνουμε ενωμένοι. Να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα. Την εντολή αυτή οφείλουμε να την σεβαστούμε όλοι μας και πρώτος απ’ όλους εγώ».

«Είναι ευθύνη μας το Κίνημα να λειτουργήσει χωρίς στεγανά και χωρίς διαχωρισμούς, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά με δέσμευση στην κοινή στρατηγική που θα χαράσσουμε πάντα με δημοκρατικό τρόπο. Τη στιγμή που η κοινωνία στρέφει το βλέμμα της σε εμάς, τη στιγμή που οι προοδευτικοί πολίτες εναποθέτουν ξανά σε εμάς τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους, οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην τους απογοητεύσουμε» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επίσης έθεσε ως προτεραιότητες τον ρεαλισμό, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα, με θέσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου στη χώρα. «Θα είμαστε παρόντες για να αναδεικνύουμε τα ζητήματα και να προτείνουμε λύσεις για να ξαναγίνουμε φορέας ελπίδας και προοπτικής για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Με ένα συγκροτημένο προγραμματικό λόγο που θα βασίζεται στην ιδεολογία μας, αυτή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας» ανέφερε.

Τον κ. Ανδρουλάκη προσφώνησε ο μέχρι τώρα γραμματέας της Κ.Ο, Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος σημείωσε ότι «οι 270.000 έστειλαν το μήνυμα ότι δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε με πρώτο τον νέο πρόεδρο». Ο κ. Κεγκέρογλου προσέθεσε ότι είναι αναγκαία η ενιαία αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έως σήμερα για να κλείσουν οριστικά τυχόν ανοικτές πληγές και να αποκτήσει η παράταξη ένα ενιαίο αφήγημα. Επίσης πρότεινε σε επόμενη συνεδρίαση μετά τις γιορτές να γίνει απολογισμός της δραστηριότητας της Κ.Ο από τις εκλογές του 2019 έως σήμερα.

Με αναφορές από Kathimerini/ Φωτ. INTIME NEWS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό