Ποιοι άνεργοι της ΔΥΠΑ δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων και πόσο

Ποιοι άνεργοι της ΔΥΠΑ δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων και πόσο

Δώρο Χριστουγέννων θα χορηγήσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ) στους άνεργους.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι στην ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από την Υπηρεσία. Ωστόσο δεν αφορά σε εκείνους που παίρνουν επίδομα μακροχρόνια άνεργων.

Επίσης, βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση του Δώρου είναι ο ασφαλισμένος να επιδοτείται από τη ΔΥΠΑ το διάστημα 1η Μαΐου – 31 Δεκεμβρίου.

ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ: Πόσο είναι το Δώρο Χριστουγέννων

Το εάν θα καταβληθεί ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων (ύψους 479 ευρώ) από τη ΔΥΠΑ στους πολίτες, αυτό εξαρτάται από το διάστημα που ήταν άνεργοι οι πολίτες εντός του τρέχοντος έτους. Το ποσό του Δώρου Χριστουγέννων ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας για εκείνους που λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου και υπολογίζεται ως εξής:

Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης, καταβάλλονται 3 ημερήσια επιδόματα Δώρο Χριστουγέννων.
Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα, καταβάλλονται 25 ημερήσια επιδόματα.

Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης, τότε δεν θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων

Πότε θα γίνει η πληρωμή
Το Δώρο αναμένεται να καταβληθεί το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου στους δικαιούχους μαζί με την προπληρωμή όλων των επιδομάτων της ΔΥΠΑ, όπως η Τακτική επιδότηση ανεργίας, Επίδομα Μακροχρονίως Ανέργων, Βοήθημα ανεργίας των αυτοαπασχολούμενων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό