Πόλεμος με ωράριο χρηματιστηρίων

Πόλεμος με ωράριο χρηματιστηρίων

Πόλεμος με ωράριο χρηματιστηρίων

Τι μάθαμε από την επίθεση με ντρόουνς και πυραύλους του Ιράν στο Ισραήλ; Ότι προηγήθηκαν συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Η επίθεση αντιποίνων προαναγγέλθηκε και ξεκίνησε ώρες αφού έκλεισαν τα χρηματιστήρια, ενώ οι εναέριοι χώροι κτρατών της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι είχαν κλείσει για αποφυγή ατυχήματος, άνοιξαν πολλές ώρες πριν ανοίξουν οι αγορές που έτσι δεν επηρεάστηκαν καθόλου. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση πετούσε αετό, ενώ ρεσιτάλ κινδυνολογίας και για την πορεία της οικονομίας, έδωσαν τα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας, με συνήθεις φίκους προσκεκλημένους, δήθεν ειδικούς. Τις αληθινές ζημιές από την επίθεση, δεν θα τις μάθουμε ποτέ. Δύσκολα θα μάθουμε και την αποτελεσματικότητα της αεράμυνας Ισραήλ και προθύμων συμμάχων του. Δεκαετίες τώρα, ο Ποπολάρος το εκτιμά, το Ιράν επιθυμεί συνεννόηση με τις ΗΠΑ, αλλά τα γεράκια στην Ουάσιγκτον και το εβραϊκό λόμπι αποτρέπουν κάθε θετική εξέλιξη. Κάποτε θα γίνει, όπως με την κίνηση Τραμπ να συναντήσει τον Κιμ, με αποτέλεσμα η Βόρεια Κορέα να βγει από την λίστα του «άξονα του διαβόλου». Σε συνδυασμό με την σύγκρουση στην Ουκρανία, βλέπουμε κολοσσιαίους νεοτερισμούς στο πεδίο της μάχης. Με σχετικά φθηνά όπλα, ντρόουνς, επιφέρεις σύγχυση στον αντίπαλο και ανοίγεις δρόμο για δράση άλλων όπλων ή τον κρατάς καθηλωμένο σε άμυνα με χρήση πανάκριβων οπλικών συστημάτων. Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον πόλεμο και στην Ελλάδα, ακόμη τις μίζες σκεπτόμαστε.

Θα σουβλίσουμε κουνέλι

Πόλεμοι στην ευρύτερη γειτονιάς μας, κλιματική κρίση ή και αλλαγή, όπως προτιμάτε, φωτιές και άλλες καταστροφές, θα κάνουν τα αρνιά και τα κατσίκια να βγάλουν φτερά και να πετάξουν ψηλά. Στην τιμή… Λογικό δεν είναι, αλλά έχουμε πλέον εθιστεί στα ψέματα και στην προπαγάνδα. Οπότε, θα πετάξει ψηλά και η τιμή του οβελία και η λύση είναι να σουβλίσουμε άλλα είδη. Το κουνέλι είναι η καλύτερη λύση, καθότι δυσεύρετος ο λαγός, επειδή τρέχει πολύ και δεν τον πιάνεις εύκολα. Να δοκιμάσουμε και κοκορέτσι από εντόσθια κουνελιού. Γαρδούμπα θα μας βγει, αλλά δεν θα αδειάσει η τσέπη μας. Και προσοχή… Το κουνέλι να είναι ελληνικό, καθότι το χορτάρι της Βουλγαρίας δεν κάνει για την διατροφή του και το κουνέλι από την γειτονική χώρα υπολείπετε σε γεύση. Όπως και το αρνί. Αρκεί να μην μας βγάλουν κανένα φασούλι, πως τα αυτιά του κουνελιού χρησιμοποιούνται στην παραγωγή καλλυντικών και ανεβάσουν την τιμή του. Ευτυχώς πάντως, που το κουνέλι έχει μεγάλα αυτιά…

Ανοίγει δρόμους περίεργους το ΔΠΘ;

Λοιπόν, περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο ΔΠΘ. Τα ΜΑΤ μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν και μόνο πτυχίο δεν παίρνουν. Η διοίκηση του Ιδρύματος κοιτάει ψηλά και αγναντεύει. Άλλες φωνές αντίδρασης και για τα ιδιωτικά ΑΕΙ δεν ακούγονται, ούτε ψιθυριστά. Και για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, δεν είδαμε παρεμβάσεις. Γενικότερα, όλα καλά στο ΔΠΘ με την πολιτική της κυβέρνησης στην ανώτατη εκπαίδευση, ενώ υπάρχει και η αίσθηση πως εδώ στο πανεπιστήμιο της Θράκης, βρίσκει δοκιμαστικά εφαρμογή η πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εκτός και αν όλα πάνε τόσα καλά στο ΔΠΘ και τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει την λειτουργία του, τώρα και στο μέλλον. Καλά για ποιους;

Δεν μετρήθηκαν οι διαδικτυακές ψήφοι

Άκου λέει, δεν πήγε καλά στην Κομοτηνή η ψηφοφορία για την ανάδειξη υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο… Και γιατί; Και κάλπη υπήρχε και ψηφοδέλτια και πάνω από 13 ώρες έμεινα στο εκλογικό κέντρο όσοι έφεραν εις πέρας την εκλογική διαδικασία. Επειδή δεν ψήφισαν τόσοι πολλοί όσοι στους άλλους νομούς; Και ένας φοιτητής ψήφισε και ένας μουσουλμάνος, ο οποίος μάλιστα ήρθε από οικισμό. Δηλαδή, πόσοι να ερχόταν; Χίλιοι και να λέμε μετά για ψηφοφόρους του δίευρου; Ή να έσπευδαν ομοθυμαδόν στην κάλπη, όλα τα μέλη της ΝΕ; Άσε δε που δεν μετρήθηκαν οι διαδικτυακές ψήφοι, καθότι εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους νομούς… Χακεράδες από την κούνια είμαστε. Έτσι, γιατί η Ροδόπη είχε υποψήφιο, στην Αττική βέβαια, αλλά όποιος ήθελε να τον ψηφίσει, ήταν ενός λεπτού υπόθεση να το κάνει διαδικτυακά. Στο 2024 είμαστε, δεν θα μείνουμε στα παλιά, στα ξεπερασμένα. Α και να το πούμε και αυτό, οι πληροφορίες λένε πως εγράφησαν και νέα μέλη. Λοιπόν, η συμμετοχή στα κόμματα είναι εθελοντική. Κανέναν δεν τον σέρνουν από το χέρι. Και αν δεν του αρέσει, φεύγει, δεν μένει να ταλαιπωρεί τον εαυτό του και όσους θέλουν να προσφέρουν. Και περιμένετε, για το ενδεχόμενο να έρθει Κομοτηνή ο Κασσελάκης. «Ελευθέρια» έρχονται σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, που θα βρει καλύτερη ευκαιρία. Εκεί να δείτε συμμετοχή και διαγκωνισμούς.

Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει

Εντωμεταξύ, όσο το φυσικό αέριο κόστιζε χρυσάφι, ήταν αυτό που χρησιμοποιούνταν περισσότερο στο μείγμα, κοντά στο 40%, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αυτό οδηγούσε σε υψηλές τιμές για το θύμα καταναλωτή. Τώρα που η τιμή του έπεσε κατά 40%, μπορεί και περισσότερο, στο μείγμα για την παραγωγή ρεύματος πρωταγωνιστούν οι ΑΠΕ. Δείτε τον τελευταίο λογαριασμό που σας ήρθε, κάτω δεξιά. Έτσι γίνεται στα καρτέλ, ή λαϊκά, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει, τα υποζύγια πληρώνουν τον λογαριασμό. Είναι που αυξήθηκαν οι λοιπές χρεώσεις και τα δημοτικά τέλη, είναι που πληρώνουμε και την ρευματοκλοπή ή και για όσους απλά δεν πληρώνουν και καταλαβαίνετε γιατί πάλι ακριβό μας βγαίνει το ηλεκτρικό στην μπανανία.

Υπομονή, θα τελειώσουν τα έργα

Επιτέλους έπιασε τόπο η προτροπή του δήμαρχου. Στην φωτογραφία, Κομοτηναίοι κάνουν υπομονή ελέγχοντας την εξέλιξη των έργων στην πόλη και προγραμματίζουν το δρομολόγιο τους για να πάνε εκεί που θέλουν. Εντάξει, υπερβολή θα πείτε, δεν θα είναι και πεδίο μάχης του Βερντέν η πόλη τώρα που θα ανοίξουν όλα τα μέτωπα των έργων… Και έπειτα, όταν τελειώσουν τα έργα, θα τα καμαρώνουμε τα μαρμαρένια κράσπεδα στα πεζοδρόμια και τις καινούριες πλάκες. Μήπως σήμερα, δεν καμαρώνουμε την πλατεία ή το πάρκο (που δεν είναι της Αγ. Παρασκευής); Πάντως, για να αποκτήσει αληθινά την ιστορικότητα του το κέντρο της πόλης, ας μπουν και μερικά ομοιώματα από καμήλες, αν είναι δύσκολο να φέρουμε αληθινές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό