Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η κράτηση του “Νόλε” στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η κράτηση του “Νόλε” στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς, που παραμένει υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης λόγω μη χορήγησης visa για είσοδο στη χώρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε σε συνάντηση τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι.

Νέα τροπή παίρνει το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, παρουσιάζεται έξαλλος από τα σερβικά Μέσα καθώς δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τις αρχές της Αυστραλίας και συγκεκριμένα με τον ομόλογό του στην Καμπέρα.

Γι’ αυτό κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση τον Ντάνιελ Έμερι, τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι, ενώ ταυτόχρονα έστελνε επιστολή διαμαρτυρίας με την απαίτηση ο Τζόκοβιτς να αφεθεί αμέσως ελεύθερος. Θυμίζουμε πως ο Σέρβος τενίστας αφίχθηκε στη Μελβούρνη ώστε να συμμετάσχει στο Australian Open, αλλά υπήρξε πρόβλημα με τη visa του, αφού ως ανεμβολίαστος ζήτησε άδεια εισόδου στη χώρα κατ’ εξαίρεση, αλλά αυτή δεν του δόθηκε, όπως αρχικά φαινόταν ότι θα συμβεί. Έτσι παραμένει υπό αστυνομική κράτηση και χωρίς κινητό στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης εδώ και πάρα πολλές ώρες.

«Οι συνοριακές αρχές μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση visa, ωστόσο μετέφεραν την υπόθεση στις αρχές της Βικτόρια. Το πολιτικό παιχνίδι της Αυστραλίας παίζεται στην πλάτη του Τζόκοβιτς» αναφέρει η σερβική Informer, η οποία γράφει ότι «ο Νόβακ κρατείται ως εγκληματίας, με αστυνομική επιτήρηση την ώρα που η σερβική κυβέρνηση διαμαρτύρεται με επιστολή της στην αντίστοιχη της Αυστραλίας και ζητάει την άμεση απελευθέρωσή του».

 

«Θα πάρει την επόμενη πτήση για το σπίτι»

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει ενημερώσει για τους λόγους που δεν είναι εμβολιασμένος, με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις σε αθλητές και φιλάθλους. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, από την πλευρά του ανταποκρίθηκε στις φωνές εντός και εκτός κοινοβουλίου -αφού φίλαθλοι απειλούν με μποϊκοτάζ τη διοργάνωση- που ισχυρίζονται πως η χώρα περνά το λάθος μήνυμα στους πολίτες της με τέτοιες πρακτικές.

«Οποιοσδήποτε θέλει να εισέλθει στην Αυστραλία πρέπει να τηρεί τους νόμους. Ο Τζόκοβιτς πρέπει να αποδείξει ότι είναι ιατρικοί οι λόγοι που δεν του επιτρέπουν να εμβολιαστεί και αυτό περιμένουμε να κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάρει την επόμενη πτήση και θα γυρίσει σπίτι του. Δεν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση για τον Τζόκοβιτς», δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό