Πως «κοκκίνισε» η Ξάνθη – Τι οδήγησε στο μίνι lockdown

Πως «κοκκίνισε» η Ξάνθη – Τι οδήγησε στο μίνι lockdown

Σε καθεστώς μίνι lockdown βρίσκεται από την Παρασκευή 24/09 η ΠΕ Ξάνθης, μετά και την τοποθέτησή της στο Επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη λόγω της ραγδαίας ανόδου που καταγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Στην περιοχή έχει επιβληθεί πλέον νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας (01:00 – 06:00) καθώς και απαγόρευση μουσικής για όλο το 24ωρο.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, είναι φανερή η αύξηση των κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας στην Ξάνθη σε σχέση με την προηγούμενη, που οδήγησε στη λήψη των περιοριστικών μέτρων.

Το διάστημα 11/9 – 17/9 η Ξάνθη κατέγραφε 279 κρούσματα ενώ το αντίστοιχο διάστημα  18/9 – 24/9 εντοπίστηκαν 383 νέα κρούσματα.

 

Χαμηλά η εμβολιαστική κάλυψη

Η Ξάνθη έχει ποσοστό κάλυψης 44,79% του πληθυσμού της σε ό,τι αφορά τον πλήρη εμβολιασμό. Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξήθηκε ραγδαία, με σχεδόν 55 κρούσματα καθημερινά, κατά μέσο όρο, τα οποία είναι ισομερώς κατανεμημένα, τόσο στην πόλη της Ξάνθης, όσο και στην περιφέρεια του νομού.

“Με τον εμβολιασμό κοντά στο 50% σε ό,τι αφορά την 1η δόση και με αρκετούς ανθρώπους να έχουν φυσική ανοσία λόγω νόσησης, περιμέναμε να πάμε καλύτερα, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι”, είπε στο iatronet o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος (φωτογραφία) και πρόσθεσε: “Τα κρούσματα αυξάνονται σημαντικά τις τελευταίες μέρες, και μας ανησυχεί το γεγονός ότι αυτό γίνεται σε μια περίοδο που το νοσοκομείο έχει αποδιοργανωθεί, αντιμετωπίζοντας σοβαρές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό”.

Στο νοσοκομείο της Ξάνθης δεν λειτουργεί προς το παρόν κλινική COVID και διακομίζει τα θετικά στην Αλεξανδρούπολη και άλλους γειτονικούς νομούς, αλλά είναι θέμα χρόνου να ανοίξει ξανά, καθώς η πίεση αυξάνεται παντού.

Με πληροφορίες από ΕΟΔΥ, iatronet 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό