Πότε ανοίγει η πλατφόρμα Fuel Pass για το επίδομα βενζίνης

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα Fuel Pass για το επίδομα βενζίνης

Καθοριστικός αναμένεται να είναι ο Ιούλιος για το Fuel pass καθώς αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του gov.gr για το επίδομα βενζίνης προς όλους τους δικαιούχους.

Πιο συγκεκριμένα οι αιτήσεις ξεκινούν ενώ έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και για το πότε θα καταβληθούν τα χρήματα από το επίδομα. Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ψηφίστηκε η ειδική τροπολογία για την επιδότηση καυσίμων και πλέον έχουμε την τελική ρύθμιση έπειτα από ένα διάστημα που επικράτησε ένα κλίμα αβεβαιότητας.

 

Fuel Pass: Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η δυνατότητα για την υποβολή αιτήσεων για το fuel pass από πλευράς δικαιούχων κάτι που όμως αναμένεται να γίνει στα τέλη του Ιουλίου.

Όσον αφορά τις αιτήσεις αυτές θα γίνουν στο vouchers.gov.gr (Fuel Pass 2) ενώ υπάρχει η δυνατότητα να γίνει και με μια επίσκεψη στα ΚΕΠ.

 

Fuell pass: Ποιοι οι δικαιούχοι

Αξιοσημείωτο είναι πως θα υποβάλλουν αιτήσεις ξανά όλοι, από την αρχή ακόμη και αυτοί που έχουν καρπωθεί το Fuel pass 1 για το προηγούμενο τρίμηνο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με την πρώτη φορά.

Αυτή η επιδότηση αφορά το επίδομα βενζίνης αλλά και πετρελαίου κίνησης και τα δικαιούνται όσοι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Το ετήσιο Οικογενειακό εισόδημα 2021 (δηλώσεις 2022) θα πρέπει να είναι έως 30.000 ευρώ σε περίπτωση που κάποιος είναι άγαμος ενώ 33.000 ευρώ είναι για όσους έγγαμους δεν έχουν παιδιά.

Έως 36.000 ευρώ με ένα παιδί, έως 39.000 ευρώ με δύο παιδιά έως 42.000 ευρώ με τρία παιδιά, έως 45.000 ευρώ όσοι έχουν από τέσσερα παιδιά και άνω.

 

Fuel Pass: Ποια τα ποσά της επιδότησης

Όσον αφορά τα ποσά της επιδότησης για τα ΙΧ, όσοι έχουν το σπίτι τους στην Ηπειρωτική χώρα θα δικαιούνται από 40 έως 65 ευρώ ενώ στα νησιά από 50 έως 85 ευρώ.

Τα ποσά επιδότησης για τις μηχανές όσον κατοικούν στην Ηπειρωτική χώρα κυμαίνονται από 30 έως 45 ευρώ ενώ στα νησιά από 35 έως 55 ευρώ αντίστοιχα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό