Πότε πληρώνεται το επίδομα βενζίνης για όσους επέλεξαν άυλη ψηφιακή κάρτα

Πότε πληρώνεται το επίδομα βενζίνης για όσους επέλεξαν άυλη ψηφιακή κάρτα

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις για το Fuel Pass 2 για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους στα καύσιμα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που έκαναν αίτηση για το Fuel Pass 2 επέλεξαν η πληρωμή τους να γίνει με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Συγκεκριμένα από τις 2,1 εκατομμύρια αιτήσεις στις 1.544.633 ζητείται η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, και στις 581.087 έχει επιλεγεί η έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας.

Όσον αφορά τις αιτήσεις που έχουν μέχρι στιγμής εγκριθεί και αποσταλεί στις Τράπεζες για πληρωμή οι 221.377 αφορούν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έχει ήδη καταβληθεί το ποσό των 14.811.345 ευρώ.

Με τη μορφή της άυλης χρεωστικής κάρτας, έως και προχθές (09/08) είχαν αποσταλεί στις Τράπεζες 111.633 εγκρίσεις για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας, συνολικού ύψους 9.055.890 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα αντί του τραπεζικού τους λογαριασμού θα λάβουν επιπλέον 15 ευρώ.

Πότε οι πληρωμές

Υπενθυμίζεται οτι νέες εγκρίσεις είχαν παγώσει εδώ και μέρες και συγκεκριμένα από της 3 Αυγούστου που είχε δοθεί έγκριση για πληρωμές μόνο για όσους είχαν κάνει αίτηση μόνο κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα ήτοι την 1η Αυγούστου.

Οι νέες αποφάσεις

Με νέες αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη διαύγεια, όπως όλα δείχνουν ξεμπλοκάρουν και οι πληρωμές για όσους έχουν επιλέξει άυλη ψηφιακή κάρτα και σε λίγες μέρες θα έχει πληρωθεί το σύνολο όλων όσων έχουν κάνει αίτηση.

Όπως φαίνεται και από τις εντολές έγκρισης θα πληρωθούν άμεσα όλοι όσοι έχουν κάνει αίτηση για το επίδομα βενζίνης μέχρι και [προχθές  9 Αυγούστου που σημαίνει οτι αφορά όλα τα ΑΦΜ.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews τα πρώτα μηνύματα έχουν ξεκινήσει απο χθές να αποστέλλονται στους δικαιούχους. Οι πληρωμές συνήθως χρειάζονται τρείς ημέρες μετά και την έγκριση για να πραγματοποιηθούν από τις τράπεζες οπότε ενδεχομένως τα χρήματα να πιστωθούν αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου με πιθανότερο σενάριο την Τρίτη 16 Αυγούστου.

Δείτε τις αποφάσεις ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ

Πού και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα

H άυλη ψηφιακή κάρτα (η εγκατάσταση και χρήση της οποίας απαιτούν υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών ΝFC) χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, όπως οποιαδήποτε ανάλογη κάρτα, μέχρι 31/10/2022.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα Fuel Pass ΙΙ δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Αντίθετα, το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό