Που πας ρε Καραμήτρο!!!!

Που πας ρε Καραμήτρο!!!!

Που πας ρε Καραμήτρο!!!!

Ως ελληνική πρωτοβουλία εμφανίζεται η δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου που θα ενώνει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με Ουκρανία (αν υπάρχει) και άλλες χώρες της ανατολικής και βόρειας Ευρώπης. Και ποια είναι αυτά τα προϊόντα που θα στέλνουμε προς βορρά; Μα τον στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ που κάθε τόσο φθάνει στο λιμάνι. Εντάξει, δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα στον υπερατλαντικό μας σύμμαχο, τι θα κερδίσει η χώρα, η περιοχή μας από αυτήν μας την προθυμία; Τις μερικές χιλιάδες αυγά που τρώνε τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα τα αμερικανάκια που έρχονται στην Αλεξανδρούπολη, είδηση που έγινε πρώτο θέμα πανελλαδικά, ή θα ζητήσουμε κάτι που θα είναι μόνιμο και παραγωγικό; Για παράδειγμα μια δυο επενδύσεις στη ΒΙΠΕΚΟ ή και στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ζώνη που είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του λιμανιού του Πειραιά; Και βέβαια, θα το πει ξανά ο Ποπολάρος, θυμάστε πως η βουλή είχε ψηφίσει νόμο για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο οποίος θα έφερνε στην Μεσόγειο το …ρωσικό πετρέλαιο. Πως το λέγαμε παλιά… η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, αλλά και τώρα, …ακηδεμόνευτη εξωτερική πολιτική. Που πας ρε Καραμήτρο!!!!

Τι πάει να πει, άλλαξε τα όλα;

Πέμπτη ξεκίνησε το συνέδριο του Σύριζα με την λήξη του οποίου θα γνωρίζουμε αν το κόμμα θα κρατήσει το όνομα του ή θα το αλλάξει, όπως φημολογείται, σε «Η Αριστερά», αν θα αλλάξει σύμβολα, πληροφορίες για αυτό δεν υπάρχουν, αν θα επιβληθούν όλα όσα επιθυμεί ο Κασσελάκης. Πάντως, αν το πετύχει, θα είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος κόμματος εκλέγεται με την προτροπή της πλειοψηφίας των μελών να τα αλλάξει όλα και θα τα έχει αλλάξει. Παίζουν ρόλο το όνομα και τα σύμβολα; Συμβολικό ρόλο, αλλά ελάχιστα και όχι πως ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Για παράδειγμα, είναι σοσιαλιστικό κόμμα το ΠαΣοΚ; Είναι κομμουνιστικό το ΚΚΕ; Αλλά και είναι βέβαιο πως η προτροπή «άλλαξε τα όλα», οδηγεί σε κάτι καλύτερο; Όλα κρίνονται από την πολιτική που θα ακολουθήσει ένα κόμμα όταν γίνει κυβέρνηση. Αν η πολιτική του κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Αν η Δικαιοσύνη είναι καλή για όσους έχουν πολλά λεφτά, αν οι τράπεζες ευνοούν συνολικά την επιχειρηματικότητα ή μόνο τους κοτζαμπάσηδες, αν ο Ανεξάρτητες αρχές είναι όντως ανεξάρτητες. Σε όλα αυτά, δεν παίζει ρόλο αν το σύμβολο ενός κόμματος είναι ο ήλιος, το αστέρι, ή στο σφυροδρέπανο.

Κλειδιά, μεταποίηση και συνενώσεις

Ούτε 5 ευρώ το κιλό δεν έχει ο καπνός που πωλούν οι παραγωγοί στον έμπορο, κοντά στα 8 ευρώ τα 30 γραμμάρια μεταποιημένου καπνού στα περίπτερα. Παρομοίως μεγάλες είναι οι διαφορές με το να πουλάς ντομάτες στον έμπορο, από το να παράγεις σε θερμοκήπιο και να τις πουλάς στην κεντρική Ευρώπη. Η λέξη κλειδί στην γεωργία και στην κτηνοτροφία είναι η μεταποίηση και η συνένωση μικρών-μεσαίων εκμεταλλεύσεων σε μεγαλύτερα σχήματα για να πετυχαίνουν οικονομία κλίμακος. Βέβαια, στο 2024, ακόμη μιλάμε για αναδασμούς που πρέπει να γίνουν, για αξιοποίηση γεωθερμίας, για φράγματα και κανάλια άρδευσης, για πράγματα που άλλες χώρες της ΕΕ τα έχουν λύσει πριν πολλές δεκαετίες. Μας ξεπερνούν ακόμη και οι χώρες της πρώην κομμουνιστικής συμμαχίας. Όλες αυτές οι χώρες, παράγουν και μεταποιούν. Εμείς εισάγουμε ή αν εξάγουμε το κάνουμε με τον τόνο, βλέπε λάδι, για να κερδίζουν άλλοι. Στην Ελλάδα, με λίγα λόγια, πρέπει με γκρέιντερ να τα ρίξουμε όλα στη θάλασσα και να τα κάνουμε από την αρχή. Και όχι μόνο στον αγροτικό τομέα.

Χωρίς internet, σαν να ζούμε σε σπηλιά

Με το που έπεσε το δίκτυο μιας κινητής, αποκαλύφθηκε το χάος που θα ζούμε χωρίς internet. Τα pos δεν δούλευαν οπότε δεν μπορούσες να αγοράσεις. Δεν μπορούσες να πληρώσεις λογαριασμούς, να κόψεις εισιτήρια, να δεις συνδρομητικά κανάλια, είχε και ντέρμπυ, να μιλήσεις ακόμη και από σταθερό. Κάποιοι ξεσπιτώθηκαν να δουν τον αγώνα, έδρασε η αλληλεγγύη μεταξύ μας με προσφορά wifi δεν όποιον δεν είχε. Αποδείχθηκε πως το internet ταξιδεύει μέσω υπογείων-υποθαλάσσιων καλωδίων και όχι μέσω δορυφόρων, όπως πιστεύουν πολλοί, καθώς αυτό είναι προνόμιο του starlink του Elon Musk. Για να φανταστούμε τώρα μια ενέργεια, τρομοκρατική ή προβοκατόρικη, η οποία θα κόψει κεντρικά καλώδια internet. Ολόκληρες ήπειροι θα επιστρέψουν στην ζωή των σπηλαίων. Μόνο οι ινδιάνοι θα επικοινωνούν με σύννεφα καπνού, όσοι τα θυμούνται, ή Αφρικανοί με ταμπούρλα. Άντε και κάποιοι που γνωρίζουν κώδικα mors. Σαν του παλαιοχριστιανούς που βγήκαν στην επικαιρότητα θα ζούμε. Εντάξει, μπορεί να γίνει; Πως δεν μπορεί, εδώ στέλναμε sms για να βγάλουμε τα σκουπίδια, πολλοί έκαναν έναν χρόνο να δούνε τους δικούς τους στην διπλανή πολυκατοικία και άλλοι πίστεψαν πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Ένα πείραμα θα είναι και αυτό, γιατί να μην γίνει; Αρκεί να υπάρχει, από κάπου οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό κέρδος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό