Πραγματοποιήθηκε η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής κατά του Αντισημιτισμού, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη

Πραγματοποιήθηκε η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής κατά του Αντισημιτισμού, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συμμετείχε στη μεγαλύτερη συνάντηση Δημάρχων, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hyatt, στο πλαίσιο των παγκόσμιων δράσεων κατά του αντισημιτισμού.
Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής ήταν μια συν-διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Combat Antisemitism Movement (CAM) και του Centre for Jewish Impact, σε συνεργασία με τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής.
Στη Σύνοδο πήραν μέρος περισσότεροι από 25 Δήμαρχοι και δεκάδες αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, από όλον τον κόσμο, οι οποίοι εκπροσωπούν 17.000.000 πολίτες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική, προκειμένου να μοιραστούν τις προκλήσεις και τις προτάσεις τους για την καταπολέμηση του μίσους, του φανατισμού και του αντισημιτισμού στις πόλεις τους, διαφυλάσσοντας ένα κοινό δημοκρατικό μέλλον.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 2ης Συνόδου Κορυφής Δημάρχων, απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και εκπρόσωποι των Εβραϊκών Κοινοτήτων, ενώ υπεγράφη κοινή δήλωση δημάρχων, προκειμένου να αναληφθούν δράσεις για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
Μετά το πέρας των εργασιών, ο Δήμαρχος Καβάλας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, συμμετείχε στο άνναμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πλατείας Συντάγματος.
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ: “Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής της Αθήνας, έβαλε τις βάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η έξαρση του Αντισημιτισμού.
Ο Δήμος Καβάλας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για την εξάλειψη του εν λόγω φαινομένου, όσο και για να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Την επόμενη περίοδο, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, με τη συνδρομή φορέων και συλλογικοτήτων της Καβάλας, θα αναδείξουμε την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και θα προβάλλουμε την προσφορά των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου μας”.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό