Πρεμιέρα για το «καλάθι ενέργειας»

Πρεμιέρα για το «καλάθι ενέργειας»

Σε εφαρμογή τίθεται το «Καλάθι της Ενέργειας», η πρωτοβουλία σύμφωνα με την οποία τα τιμολόγια των παρόχων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis.

Πλέον, όλοι μπορούν να δουν εύκολα τις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου, κάνοντας συγκρίσεις στο «Καλάθι Ενέργειας». Τα τιμολόγια των εταιρειών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e- katanalotis.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τους μήνες Μάρτιο–Απρίλιο σημειώθηκε μεσοσταθμική μείωση 7%, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών επιδοτήσεων από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.
«Ανεβάσαμε σε συγκριτικό πίνακα τις τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών τιμολογίων για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, όπου αποτυπώνονται πολύ σοβαρές μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ανά εταιρεία και μπορείτε και εσείς να δείτε και συγκριτικά τις εταιρείες μεταξύ τους», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το «Καλάθι Ενέργειας».
«Για τις τιμές του μηνός Μαΐου, όπου φαίνεται υπάρχει μια σταθεροποίηση και ελαφρά επίσης μείωση των τιμών, θα έχουμε την τελική ανάρτηση μετά και την κρατική επιδότηση που θα αποφασίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε πως «πλέον θα μπορούν οι καταναλωτές να βρίσκουν και τα τιμολόγια που έχουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας-πάνω από 16 εταιρίες και πάνω από 43 συμβόλαια θα μπορούν να συγκρίνουν μηνιαίως και να επιλέγουν την καλύτερη προσφορά. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός και βεβαίως, θα μπορεί η κάθε μια και ο καθένας να αλλάζει πάροχο, επιλέγοντας τη φτηνότερη τιμή χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος».

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το «καλάθι ενέργειας» ΕΔΩ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό