Προχωράει το αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με την Αλεξανδρούπολη -Τι λένε οι ξενοδόχοι του νησιού (video)

Προχωράει το αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με την Αλεξανδρούπολη -Τι λένε οι ξενοδόχοι του νησιού (video)

Την αεροπορική αλλά και την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Μυτιλήνη, ζητούν οι ξενοδόχοι, καθώς -όπως τονίζουν – θα προσελκύσει επισκέπτες από τα Βαλκάνια που έχουν άμεση πρόσβαση από την Αλεξανδρούπολη.

  Ήδη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει καταθέσει πρόταση για σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τηνΜυτιλήνη αεροπορικώς, ενώ προχωράει και το αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Βασίλης Βογιατζής σημείωσε για το θέμα αυτό:  

“Το αίτημά μας είναι διαχρονικό, δηλαδή η σύνδεση της Αλεξανδρούπολης μέσω ακτοπλοΐας και αεροπορικώς. Αυτή τη στιγμή είδαμε με χαρά ότι η Περιφέρεια ξεκίνησε τη μελέτη βιωσιμότητας και κατέθεσε την πρότασή της, σε πρώτη φάση, για σύνδεση της Αλεξ/πολης με τη Μυτιλήνη. Γνωρίζουμε ότι γίνεται προσπάθεια ήδη για σύνδεση ακτοπλοϊκή της Αλεξανδρούπολης με το νησί της Λέσβου, και θα ανακοινωθεί οσονούπω,  καθώς έχει ολοκληρωθεί  η μελέτη βιωσιμότητας και έχει βρεθεί και το πλοίο. Η σκοπιμότητα αυτής της σύνδεση είναι πολύ μεγάλη, περνάει κόσμος από την Τουρκία, έχουμε άμεση σύνδεση της Αλεξ/πολης με τα Βαλκάνια, Ρουμανία, Βουλγαρία και λίγο βορειότερα με την Ουγγαρία, που σημαίνει ότι περίπου 60 εκατ.  κόσμος έχει σα σημείο αναφοράς το πέρασμά του από την Αλεξανδρούπολη..”

Δείτε στο παρακάτω βίντε από το «Αίολος ΤV» όλες τις δηλώσεις του: 

Πηγή: evros-news.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό