Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί βγαίνει  η κατοικία-μουσείο στο Μαρούσι

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί βγαίνει η κατοικία-μουσείο στο Μαρούσι

Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών παραμένει η οικογένεια Εμφιετζόγλου, όπως η σημειώνει η Ε. Πιπεροπούλου στο capital.gr. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν αλλάξει χέρια σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, όπως το συγκρότημα της Ελληνικά Σωληνουργεία στην Εύβοια, ενώ στο στόχαστρο έχει βρεθεί και η προσωπική περιουσία των μελών της οικογένειας, όπως η πολυτελής κατοικία στην Κηφισιά της κόρης του επιχειρηματία, Μελίνας Εμφιετζόγλου, η οποία πέρασε σε νέους ιδιοκτήτες έναντι τιμήματος 2,9 εκατ. ευρώ.

Η Ελληνικά Σωληνουργεία ιδρύθηκε από την οικογένεια Τσαούσογλου, αλλά το 1994 πέρασε στα χέρια της Μηχανικής της οικογένειας Εμφιετζόγλου, ενώ κάποια χρόνια αργότερα οδηγήθηκε στο λουκέτο.

Στη δίνη των πλειστηριασμών έχει βρεθεί και η Βαλκάν Εξπόρτ, η οποία συνδέεται επίσης με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου. Η Βαλκάν Εξπόρτ ιδρύθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη αρχικά ως εμπορική εταιρεία από τις οικογένειες Τακά, Ζουμπουλάκη, Γρηγοριάδη και Ζαρζαβατσάκη.

Το 1990 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δύο χρόνια μετά ξεκίνησε η καθοδική πορεία της. Στη συνέχεια, προς τα τέλη του 1999, πέρασε στον έλεγχο του Ομίλου της Μηχανικής, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να ανακάμψει.

Εν τω μεταξύ, πριν λίγες μέρες ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ανακοίνωσε την δημιουργία μιας σύμπραξης δεξιών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, με το όνομα Πατριωτικός Συνασπισμός.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Αυτή τη φορά, στη δίνη των πλειστηριασμών μπαίνει η κατοικία-μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στο Μαρούσι, με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται σε €6,792 εκατ. Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε βρεθεί και πριν από αρκετά χρόνια αντιμέτωπο με το σφυρί, με τιμή εκκίνησης τα €6,82 εκατ., αλλά η διαδικασία είχε ανασταλεί.

Το ποσό για το οποία έγινε η κατάσχεση ανέρχεται στα €500 χιλ. Ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου 2023, ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal.

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα οικόπεδο με κτίσμα στην θέση “ΑΝΑΒΡΥΤΑ” του Δήμου Αμαρουσίου, επί της οδού Φοινίκων και Μάρκου Βαμβακάρη. Το οικόπεδο έχει έκταση 54.809,00 μ.τ. και προέρχεται από την πολεοδομική συνένωση τριών όμορων τμημάτων- κτημάτων. Μέρος του τμήματος αυτού, συνολικής επιφάνειας 5.606,06 τ.μ. ρυμοτομείται – παραχωρείται ως κοινόχρηστος χώρος – νηπιαγωγείο. Κατά συνέπεια το συνολικό γήπεδο είναι πλέον επιφάνειας 49.202,94 τ.μ.

Στην οικοπεδική αυτή έκταση (επιφάνειας 49.202,94 τ.μ.) υφίσταται ειδικό πολυτελές κτηριακό συγκρότημα αποτελούμενο από επιμέρους πολιτιστικά κτήρια με εκθεσιακούς χώρους – εκθετήρια έργων τέχνης και εικαστικών έργων, μονοκατοικία – βίλλα, γραφεία, βοηθητικά κτίσματα, εγκαταστάσεις, ήτοι συνολικής επιφάνειας 4.035,06 μ.τ. Αναλυτικά:

  • πινακοθήκη
  • κατοικία Διευθυντή
  • γλυπτοθήκη
  • γραφείο Διοίκησης
  • φυλάκιο εισόδου
  • κατοικία φύλακα – αποθήκη
  • χώρος έκθεσης “Κιβωτού”
  • υποσταθμός Ηλεκτρικού ρεύματος
  • βίλα (Νούφαρο)

Υπάρχουν επιπλέον βοηθητικά κτίσματα όπως το Ιερό Παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας και μεταλλικό θερμοκήπιο άνευ αδείας. Σχετικά με την διαμόρφωση και τα έργα του περιβάλλοντος χώρου περιγράφονται κατασκευές και έργα που αφορούν την περίφραξη του οικοπέδου με μανδρότοιχους, πασσάλους και πλέγμα, κεντρική αυλόπορτα και βοηθητική, διαμόρφωση πρανών και πλατωμάτων, πλακοστρώσεις με πλάκες, στρογγυλή πλατεία – ελικοδρόμιο, εκτεταμένα έργα κηποτεχνίας, δίκτυα ύδρευσης, πυρόσβεσης, άρδευσης, ηλεκτροφωτισμού, παρακολούθησης με κάμερες, σύστημα συναγερμού, κολυμβητική δεξαμενή-πισίνα επιφάνειας 305,50μ2 (άνευ αδείας) με υπόγειο μηχανοδιάδρομο 77,50μ2 πλέον βοηθητικού κτίσματος.

Πηγή: capital.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό