Προεκλογικές περιοδείες του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη στους οικισμούς της Ανατολικής Ροδόπης (φωτος)

Προεκλογικές περιοδείες του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη στους οικισμούς της Ανατολικής Ροδόπης (φωτος)

Περιοδεία στους οικισμούς των Αρριανών, Φιλλύρας και της επαρχίας Σαπών, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωεκλογών, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Επισκέφθηκε επίσημα τον νέο Δήμαρχο Αρριανών, Χουσεΐν Ερδέμ, προκειμένου να του ευχηθεί και να προβεί σε μια συνάντηση εργασίας στην οποία παρεβρίσκονταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου καθώς και συνεργάτες του πρώην Υπουργού. Αφού ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο, συζήτησαν τα βασικά προτάγματα για τα οποία ο ίδιος θα μπορούσε να συμβάλλει.


Τα καίρια θέματα που απασχόλησαν στην συνάντηση αυτή ήταν δύο. Το πρώτο, ήταν η δημιουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην περιοχή των Αρριανών που η ίδρυση του θα δώσει την δυνατότητα σε πάρα πολλές γυναίκες της περιοχής να αποκτήσουν το
πολυπόθητο απολυτήριο προκειμένου να ενταχθούν ευκολότερα στην τοπική αγορά εργασίας. Όπως επισήμανε, άλλωστε προς το Δήμαρχο, ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Παιδείας, αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για την περιοχή η αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών για την μειονότητα. Για το θέμα αυτό, παρενέβη ήδη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στη αρμόδια Υφυπουργό Ζέττα
Μακρή και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι μόλις εγκριθεί η πρόταση από το Δημοτικό Συμβούλιο μπορούν να επισκεφθούν από κοινού τον Υπουργό Παιδείας για να κατοχυρώσουν την ίδρυση. Το δεύτερο θέμα, που έθεσε ο Δήμαρχος, αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού του Λυκείου κάτι που δεσμεύτηκε ο Βουλευτής Ροδόπης ότι θα το θέσει υπόψη του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα καταθετοντας του και την σχετική μελέτη ενόψει της επίσκεψης του στην περιοχή στο τέλος του μήνα.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επικοινώνησε με τον προσωπικό του φίλο και συνάδελφο, Υπουργό Αθλητισμού της Τουρκίας Οσμάν Μπακ, τον οποίον συνεχάρη για τον πρόσφατο γάμο της κόρης του και τον κάλεσε να επισκεφθεί την Κομοτηνή στο πλαίσιο της αθλητικής συνεργασίας των δύο χωρών, σε μια πιθανή συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Βρούτση. Έδωσε δε, την δυνατότητα και στον Δήμαρχο Αρριανών να συνομιλήσει με τον φίλο του, Υπουργό Αθλητισμού της Τουρκίας. Να τονιστεί, ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συνδέετε εδώ και χρόνια με τον Οσμάν Μπακ διότι συνυπηρέτησαν μαζί και συνεργάστηκαν ως επικεφαλείς της Ελληνικής και Τουρκικής αντίστοιχα κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ.


Στην συνέχεια, ο Βουλευτής Ροδόπης επισκέφθηκε τον οικισμό των Αρριανών όπου συναντήθηκε με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αχμέτ Ιμπράμ και τον πρώην Δήμαρχο Μεμέτ Χαλήτ με τους οποίους συζήτησε, παρουσία των κατοίκων, τα προβλήματα της περιοχής.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στον οικισμό των Σαπών, όπου υπήρξαν συναντήσεις με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και ανταλλαγή απόψεων ενόψει των επικείμενων  ευρωεκλογών. Την ίδια ώρα παράλληλα, σε συντονισμό με τον τοπικό Βουλευτή, την αγορά των Σαπών επισκέφτηκε ο Ροδοπίτης υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Βεζυργιαννίδης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό