Πρόγραμμα Διαχείρισης Κτηνοτροφίας 100 ωρών με την συνδρομή του ΑΠΘ

Πρόγραμμα Διαχείρισης Κτηνοτροφίας 100 ωρών με την συνδρομή του ΑΠΘ

Πρόγραμμα Διαχείρισης Κτηνοτροφίας θα υλοποιηθεί εντός του Σεπτέμβρη σε όλους τους Δήμους της Ροδόπης, με την πολύτιμη συμβολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάlλονται έως τις 7 Σεπτέμβρη.
(Τις αιτήσεις μπορούν να τις λαμβάνουν από τον πρόεδρο οι κτηνοτρόφοι, 69 4 080 13 37)

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης, Αθανάσιος Κουσουτζής, το πρόγραμμα είναι 100 ωρών και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι Κτηνοτρόφοι, οι εν δυνάμει Κτηνοτρόφοι και Αγρότες ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα σεμινάρια θα γίνουν σε χώρους και των 4 Δήμων της Ροδόπης, που έχουν επιλεγεί. Οι καταρτιζόμενοι θα ενημερωθούν πάνω σε θέματα που θα αφορούν την διατροφή και την υγεία του ζώου, δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν πρώτον το κοστολόγιο και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. «Θα λάβουν εφόδια και γνώσεις για να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τις δύσκολες καταστάσεις, ακούγοντας και ακολουθώντας τα φώτα της επιστήμης. Παραμερίζουμε το παλιό για να έλθει η νέα πνοή, που θα τονώσει και την Κτηνοτροφία στην Ελλάδα και θα την κάνει πιο ελκυστική και για όσους ενδιαφέρονται να την ακολουθήσουν ως επάγγελμα, εφαρμόζοντας νέες πιο εύκολες τεχνικές και πιο προσοδοφόρες», υποστήριξε ο κ. Κουσουτζής.

Επιπλέον πρόσθεσε πως όσοι θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα λάβουν και σχετική βεβαίωση, η οποία θα δώσει επιπλέον μόρια σε επικείμενα προγράμματα Νέων Αγροτών που ενδέχεται να προκηρυχθούν.

ERT Komotinis/BM

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό