Πρόγραμμα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Πρόγραμμα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Πρόγραμμα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών
προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

(Advice For Small Businesses)

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), προσκαλούν Ελληνικές μικρομεσσαίες επιχειρήσεις να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Advice For Small Businesses.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) είναι διεθνής χρηματοδοτικός οργανισμός (οι μέτοχοι τους είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και σχεδόν 70 χώρες), που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2015 (EBRD).   Από το 2015 έχει επενδύσει στην Ελλάδα € 6.2δις ενώ από το 2018 έχει υποστηρίξει πάνω από 500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της επιδότησης συμβουλευτικών υπηρεσιών

Το Πρόγραμμα Advice for Small Businesses  της Τράπεζας, υποστηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν μέσω της διασύνδεσης τους με τοπικούς συμβούλους αλλά και διεθνείς εμπειρογνώμονες από 70 χώρες σε θέματα όπως στρατηγική, μάρκετινγκ, εξαγωγές, λειτουργιών ανθρώπινου δυναμικού, εξοικονόμησης ενέργειας κ.α. Στη συνέχεια καλύπτει από 70% μέχρι 88% της καθαρής αξίας του κόστους των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ο Σ.Ε.Γ.Ε. σε συνεργασία με την EBRD ξεκινούν μία πρωτοβουλία η οποία απευθύνεται στα μέλη του Συνδέσμου και αφορά την ανάπτυξη της εξαγωγικής ικανότητας των μελών όπως και την αύξηση των εξαγωγών τους στην αγορά της Αμερικής. Το Πρόγραμμα αφορά στο πεδίο του Μarketing και περιλαμβάνει ανάλυση της αγοράς, προϋποθέσεις ένταξης/ανάπτυξης στην αγορά της Αμερικής, αναγνώριση καναλιών διανομής, υποστήριξη στη προσέγγιση καινούριων πελατών και πιθανές ευκαιρίες Business Matching μέσω κάποιας επιχειρηματικής αποστολής και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.

Στη πρωτοβουλία μπορούν να λάβουν μέρος από 3 έως και 10 επιχειρήσεις. Η επιδότηση θα κυμανθεί μεταξύ 78-88%, ενώ το υπόλοιπο ποσό διαμοιράζεται μεταξύ των συμμετεχόντων εταιριών. Το ποσό συμμετοχής των επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τις συμμετοχές, το οποίο κυμαίνεται από € 500 μέχρι € 1,500.

Οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τον σύμβουλο με τον οποίο θα συνεργαστούν μέσα από έναν αριθμό προτάσεων της EBRD.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:

  1. Μέγεθος: Μικρομεσαία επιχείρηση με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τζίρο κάτω από € 50 εκ. και λιγότερους από 250 εργαζομένους). Επίσης θα πρέπει να βρίσκονται σε λειτουργία τουλάχιστον δύο χρόνια.
  2. Έδρα: Ελληνική επιχείρηση με έδρα στην Ελλάδα
  3. Μετοχική σύνθεση: Πλειοψηφία Ελλήνων μετόχων
  4. Κλάδος: Από όλους τους κλάδους εκτός από καπνά, βαρύ αλκοόλ, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Αν σας ενδιαφέρει και επιθυμείτε να συμμετέχετε στη πρωτοβουλία αυτή και πληροίτε τα παραπάνω κριτήρια, αποθηκεύστε το αρχείο, συμπληρώστε και στείλτε μας το Έντυπο Αίτησης Έργου, όπως και τα 3 έγγραφα που αναφέρονται σε αυτή και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τη διαδικασία και τα επόμενα βήματα.

 

Έντυπο Αίτησης Έργου

 

Προθεσμία υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.

Για όποια διευκρίνηση ή απορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσω τηλεφώνου ☎️ 2310 – 224440, είτε μέσω email 📧 members@sege.gr.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό