Πρώην αθλητής του ΓΑΣ Κομοτηνή ο «συνήθης ύποπτος» που έπιασε τον Σταυρό στο Φανάρι Ροδόπης

Πρώην αθλητής του ΓΑΣ Κομοτηνή ο «συνήθης ύποπτος» που έπιασε τον Σταυρό στο Φανάρι Ροδόπης

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο πρώην κολυμβητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Γιάννης Πετράς αναδείχθηκε νικητής στον «αγώνα» που έγινε στο λιμάνι του Φαναρίου μεταξύ των «βουτηχτών» για τον τίμιο Σταυρό, με την ευκαιρία των Θεοφανείων.

Έξι συμπολίτες επιδίωξαν να ανασύρουν από τα κρύα ύδατα τον σταυρό και πρώτος έφτασε σε αυτόν o «συνήθης ύποπτος» Γιάννης Πετράς, ο οποίος γιορτασε για ακόμα μια χρονιά πρόωρα για την ονομαστική του γιορτή. Πρώτη φορά ο Πετράς είχε ανασύρει από τα νερά στο Φανάρι τον Σταυρό το 2017 και έκτοτε το κάνει κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είναι ο «ανταγωνισμός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραρτήματα Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε θάλασσα και στεριά, έδωσαν για άλλη μια χρονιά το παρών, φροντίζοντας για την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή της ακολουθίας και της τελετής του αγιασμού των υδάτων, που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Φαναρίου Ροδόπης λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι.

Φέτος, η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε εντός του λιμανιού, κι όχι από την παλιά προβλήτα όπως συνήθως. Ο Πετράς, που… έχει χάσει το μέτρημα πόσες φορές έχει πιάσει τον Σταυρό στο Φανάρι, δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα “Χρονος” (από όπου και η φωτογραφία) ευλογημένος και μετέφερε τις ευχές του για καλή χρονιά με υγεία σε όλον τον κόσμο, ενώ ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων του έδωσε ως δώρο έναν αναμνηστικό σταυρό.

Ο καλός καιρός, για τα δεδομένα της εποχής, επέτρεψε σε αρκετούς συμπολίτες μας να βρεθούν στο Φανάρι και να παρακολουθήσουν την τελετή. Μεταξύ αυτών οι βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Βαφειάδου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όπως επίσης εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Πετράς στο παρελθόν ήταν και διαιτητής στην ΕΠΣ Θράκης, ενώ ο πατέρας του έχει αφήσει το στίγμα του στην ποδοσφαιρική ομάδα του Φαναρίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό